Politiikka

Perussuomalaiset: Niikko ulkoasiainvaliokunnan, Meri lakivaliokunnan ja Purra hallintovaliokunnan johtoon

Eduskunta äänestää valiokuntien puheenjohtajista muodollisesti 18. kesäkuuta.
Mika Niikko on nousemassa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi. Eduskunta äänestää valinnasta muodollisesti 18. kesäkuuta. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä esittää kansanedustaja Mika Niikkoa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi. Eduskunta äänestää valiokuntien puheenjohtajista muodollisesti 18. kesäkuuta, kertoi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio.

"Halukkaat olivat ilmoittautuneet. Katsoimme Mika Niikon kolmannen kauden edustajana siihen sopivaksi ja kokeneeksi henkilöksi", Tavio perusteli valintaa puolueen ryhmäkokouksen jälkeen.

Tähän asti ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan tehtävää hoitanut Laura Huhtasaari lähtee europarlamentaarikoksi Brysseliin heinäkuun alussa.

Perussuomalaisten ryhmä valitsi myös muut ehdokkaansa valiokuntien johtoon. Lakivaliokunnan puheenjohtajaksi on ehdolla Leena Meri ja hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi Riikka Purra.

Päätökset olivat Tavion mukaan yksimielisiä.

Ulkoasiainvaliokunta käsittelee merkittävät valtiosopimukset. Valiokunnalle kuuluu myös yleistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, ulkomaankauppapolitiikkaa, kehitysyhteistyötä, kansainvälisiä järjestöjä ja suomalaisten rauhanturvajoukkojen asettamista koskevia asioita samoin kuin Euroopan unionin yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa koskevat asiat.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Perussuomalaisten Huhtasaari: Euroopan oikeistopopulisteja jakava suhtautuminen Venäjään ei ole esteenä yhteiselle ryhmittymälle

Yksi kiistää ihmisen vaikutuksen ilmastonmuutokseen, moni hakee yhteistyötä Venäjän kanssa – millaiseen seuraan perussuomalaiset hakeutuu EU-parlamentissa?

Perussuomalaisten Huhtasaari neuvottelee tänään oikeistopopulistien liittoumasta Italiassa