Politiikka

Ruokavaltuutettu valittiin – virkaan Olli Wikberg oikeusministeriöstä

Wikberg työskentelee tällä hetkellä oikeusministeriössä lainsäädäntöneuvoksena.
Elintarvikemarkkinavaltuutetun tehtäviin kuuluu muun muassa elintarvikeketjun toimintaan liittyvien suositusten, lausuntojen ja ehdotusten antaminen sekä hyviin liiketapoihin liittyvää tiedotus ja neuvonta.

Elintarvikemarkkinavaltuutetun eli niin sanotun ruokavaltuutetun virkaan on valittu oikeustieteen tohtori, varatuomari Olli Wikberg.

Wikberg valittiin määräaikaiseen virkaan 1.9.2019–31.8.2024 väliseksi ajaksi. Virka on uusi, ja se perustuu tämän vuoden alusta voimaan tulleeseen elintarvikemarkkinalakiin.

Olli Wikberg työskentelee tällä hetkellä oikeusministeriössä lainsäädäntöneuvoksena. Aiemmin hän on toiminut muun muassa markkinaoikeustuomarina markkinaoikeudessa vuosina 2011–2018. Elintarvikeketjun kauppatapalautakunnan varapuheenjohtaja Wikberg on ollut vuodesta 2014 lähtien.

Elintarvikemarkkinavaltuutetun tehtäviin kuuluu elintarvikeketjun toimintaan liittyvien suositusten, lausuntojen ja ehdotusten antaminen sekä hyviin liiketapoihin liittyvää tiedotus ja neuvonta. Lisäksi valtuutettu valvoo elintarvikeketjun sopimusten määrämuotoisuutta ja sisältöä koskevien vaatimusten sekä kohtuuttomia ehtoja ja käytäntöjä sekä sopimatonta menettelyä koskevien kieltojen noudattamista.

Lue lisää:

Neljä henkilöä haki ruokavaltuutetun tehtävään, heistä kaksi täyttää kelpoisuusehdot

Ruokavaltuutetun viran hakuaikaa jatkettu – juristin tutkinto edelleen vaatimuksena

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tässä on uusi ruokavaltuutettu – ei lupaa poppaskonsteja ruokaketjuun

Kalevi Hemilä tyrmää Karhisen raportin: "Ympäripyöreää puhetta ja toiveiden tynnyrin pyöritystä"

Kaksi lisähakijaa ruokavaltuutetuksi – toisella oikeustieteen tohtorin koulutus