Politiikka

Seppo Kääriäinen puolustaa Lintilän paikkaa valtiovarainministerinä: "Jos on haluja vaihtoon, se olisi viisasta tehdä myöhemmin"

Keskustalle valitaan uusi puheenjohtaja syyskuussa.
Hanna Linnove
Mika Lintilä toimi elinkeinoministerinä ennen nykyistä pestiään.

Keskustan konkaripoliitikko Seppo Kääriäinen kirjoittaa kolumnissaan valtiovarainministerin pestistä. Hän muistuttaa, että pääministeri ja valtiovarainministeri ovat hallituksen rautainen johtopari.

"Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) on pääministerin sijainen. Hän johtaa keskustan ministeriryhmää."

Kääriäinen pitää Lintilää ainoaksi realistiseksi vaihtoehdoksi valtiovarainministeriksi keskustan uudessa radikaalisti pienentyneessä eduskuntaryhmässä.

"Elinkeinoministerin tehtävät pätevöittivät samoin kuin eduskunnan valtiovarainvaliokunnan jäsenyys ja sen verojaoston puheenjohtajuus. Lintilä on tällä hetkellä asemiensa perusteella keskustan 'vahva mies'."

Uusi tilanne on edessä, kun puolue valitsee puheenjohtajan syyskuussa Juha Sipilän tilalle. Lintilä ei ole lähdössä kisaan.

"Uusi puheenjohtaja käytännössä ratkaisee, kuka on Rinteen hallituksen valtiovarainministeri 7.9. jälkeen."

Maltti on Kääriäisen mukaan valttia ministerinvaihdoksessa. Hän muistuttaa, että keskustan puheenjohtaja on ollut muinakin ministereinä kuin vain pää- tai valtiovarainministerinä.

"Ei kannattaisi sulkea pois sitäkään vaihtoehtoa, että valtionvarainministerin paikka on jollakin muulla kuin uudella puheenjohtajalla", Kääriäinen arvioi.

"Jos on haluja vaihtoon, se olisi viisasta tehdä myöhemmin."

Lue lisää:

Seppo Kääriäinen: Kirstunvartija

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Valtaosa ei edes kiukustu

Satavuotias tasavalta

Yrittäminen vaatii ennustettavuutta