Kokoomuksen Orpolle ei toistaiseksi ole tiedossa haastajia - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Kokoomuksen Orpolle ei toistaiseksi ole tiedossa haastajia

MT:lle puhuneet kokoomuksen kansanedustajat eivät ole ilmaise aikeita asettua ehdolle puheenjohtajakisassa.
Jaana Kankaanpää, Ville-Veikko Kaakinen
Ylen haastattelemat kokoomusvaikuttajat pitivät Antti Häkkästä ja Elina Lepomäkeä parhaina haastajina Petteri Orpolle.

Yleisradio kertoi tänään, että 40 prosenttia kokoomuslaisista toivoo haastajaa puheenjohtaja Petteri Orpolle ensi kesän Porin puoluekokouksessa.

Orpon merkittävimmiksi haastajiksi nimettiin Antti Häkkänen Kaakkois-Suomen vaalipiiristä ja Elina Lepomäki Uudeltamaalta.

Puolueen äänikuningas Antti Häkkänen oli kokoomusedustajien useimmin nimeämän haastaja Orpon puheenjohtajuudelle. Häkkänen kuitenkin kertoo MT:lle, että "mitään ei ole vireillä."

"Spekulaatioista huolimatta mitään ei ole nyt vireillä. Puolue keskittyy Suomen suunnan kehittämiseen oppositioasemasta."

Häkkänen keräsi kevään eduskuntavaaleissa 20 231 ääntä, mikä on koko maan kolmanneksi eniten.

Uudenmaan vaalipiirissä eniten ääniä kerännyt kansanedustaja Elina Lepomäki oli Ylelle vastanneiden kokoomuslaisten toiseksi suosituin ehdokas Antti Häkkäsen jälkeen. Häkkäsen puheenjohtajuutta kannatti 53 prosenttia Ylen vastanneista ja Lepomäen puheenjohtajuutta 34 prosenttia.

"Kysymys puheenjohtajuudesta ei ole ajankohtainen, enkä ole miettinyt asiaa lainkaan", Lepomäki vastaa MT:n haastattelussa.

Lepomäki keräsi kevään vaaleissa 19 273 ääntä. Hän oli vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Andersonin jälkeen eniten ääniä kerännyt naisehdokas.

Kokoomuksen edellisessä puheenjohtajavaalissa Lepomäki sijoittui nykyisen puheenjohtajan Petteri Orpon ja entisen puheenjohtajan Alexander Stubbin jälkeen kolmanneksi.

Kokoomuksen puheenjohtajana ei ole koko puolueen historian aikana toiminut nainen.

Ylen kysely: Vajaa puolet kokoomusvaikuttajista haluaa Orpolle haastajan puheenjohtajakilpaan – suosituin vastaehdokas olisi Antti Häkkänen

Lue lisää

Oppositio nihkeänä budjettiriihessä esitetyille työllisyystoimille ja turpeen verotuspäätökselle: "Ei suomalaisten asioita voi näin hoitaa"

Kepuäijät synkkinä ja Petteri Orpo tuomion torvena – keskusta ja kokoomus punnittiin puoluekokouksissa

Analyysi: Kokoomus asemoitui Porissa maltilliseen poliittiseen keskustaan – Lepomäki puhutteli puolueväkeä macronilaisella linjallaan

Orpo vaatii uudistuksia työmarkkinoille – "On luotava hallitusohjelma, joka takaa vakaan ja ennustettavan toimintaympäristön yrityksille ja palauttaa luottamuksen Suomeen"