Politiikka

MTK:n elinkeinojohtaja haukkuu taksamittarikeskustelun: "Voisi verrata siihen, että puhelinkoppeja ja lankapuhelimia vaadittaisiin takaisin"

Marko Mäki-Hakola puolustaa blogissaan parjattua taksiuudistusta. Hänen mukaansa uudistus lytättiin ennen kuin kokemuksia siitä edes ehdittiin saada.
Johannes Tervo
Mäki-Hakola toivoo blogissaan, että katse taksialan säätelyssä suunnataan tulevaisuuteen.

MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola kutsuu taksamittarien paluuta toivovaa keskustelua kampanjaksi, jossa äänekkäimpiä ovat mittareita tarjoavat yritykset tai niitä käyttävät autoilijat.

Kuluttajansuoja ja harmaan talouden ehkäisy toteutuvat hänen mukaansa taksamittaria paremmin mobiilisovelluksella.

"Taksamittarikeskustelua voisi verrata siihen, että puhelinkoppeja ja lankapuhelimia vaadittaisiin takaisin", hän kirjoittaa MTK:n verkkosivuilla julkaistussa blogissaan.

"Toimivat kuljetukset edistävät maaseudun elinvoimaa", Mäki-Hakola toteaa.

Anne Bernerin taksiuudistus mahdollisti hänen mukaansa kutsupohjaisen liikenteen rakentamisen, joka voisi tuoda maaseudulle joukkoliikenteen kaltaisen palvelun:

"Samalla maaseudun kuljetusyrittäjien ajot lisääntyisivät ja tarve oman auton käyttöön maaseudullakin vähenisi."

Mobiilisovellukset Mäki-Hakola näkee tärkeäksi osaksi taksialan tulevaisuutta, sillä niillä kydin voi tilata ja maksaa etukäteen. Mobiilialustan käyttäminen ei myöskään vaadi investointeja yrittäjältä.

Blogikirjoituksen voit lukea täältä.

Lue lisää