Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ei tavoittele puolueen puheenjohtajuutta: "En ole valmis ja aika ei ole oikea" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ei tavoittele puolueen puheenjohtajuutta: "En ole valmis ja aika ei ole oikea"

Kansanedustajan mukaan hän on pohtinut asiaa erittäin pitkään ja huolellisesti.
MT arkisto
"Olen todella kiitollinen saamistani lukuisista yhteydenotoista, joissa on kehotettu asettumaan ehdolle keskustaliikkeen johtoon. Nämä viestit ovat häkellyttäneet ja vetäneet nöyräksi", Kurvinen kommentoi.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen ei tavoittele puolueen puheenjohtajuutta syyskuun puoluekokouksessa. Kurvinen kertoo asiasta lähettämässään tiedotteessa.

Kurvisen mukaan keskustan puheenjohtajuus on yksi Suomen politiikan vaikeimmista ja haastavimmista tehtävistä. Samalla se on myös yksi mahtavimmista ja merkittävimmistä tehtävistä.

"Olen todella kiitollinen saamistani lukuisista yhteydenotoista, joissa on kehotettu asettumaan ehdolle keskustaliikkeen johtoon. Nämä viestit ovat häkellyttäneet ja vetäneet nöyräksi", Kurvinen kommentoi.

Kansanedustajan mukaan hän on pohtinut asiaa erittäin pitkään ja huolellisesti. Hän korostaa, että päätöksensä hän on tehnyt ennen kaikkea kuunnellen omia sisäisiä tuntojaan.

"En ole valmis ja aika ei ole oikea. Minun oikea paikkani, jossa parhaiten voin auttaa keskustaa uuteen nousuun, on juuri aloittamani keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajuus", hän toteaa.

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni (kesk.) kertoo omista suunnitelmistaan keskustan puheenjohtajuuden suhteen huomenna keskiviikkona. Hän tviittasi asiasta tiistaina iltapäivällä.

Juttua päivitetty 25.6. kello 14.16: Lisätty tieto Kulmunin suunnitelmista.

Lue lisää

Saarikko keskustan linjasta: Kaupungistuminen ei välttämättä ole jatkuva megatrendi – monipaikkaisuuden puolesta tarvitaan toimia

Turpeeseen ei saa juuttua

Paine puolueiden sisällä kasvaa

"Monet keskustalaiset laskevat Saarikon esiintymistaitojen varaan – henkilösuosiolle rakentuva kannatus voi osoittautua hötöksi", Seppo Kääriäinen pohtii