Politiikka

Kulmuni mukaan keskustan puheenjohtajakisaan

Paikkaa on ilmoittanut tavoittelevansa myös puolustusministeri Antti Kaikkonen.
Maija Partanen
Torniolainen Katri Kulmuni on toisen kauden kansanedustaja ja elinkeinoministeri.

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni (kesk.) ilmoitti tiedotustilaisuudessaan keskiviikkoaamuna tavoittelevansa keskustan puheenjohtajuutta syyskuun ylimääräisessä puoluekokouksessa.

Kulmuni lähtee kisaamaan puheenjohtajan paikasta puolustusministeri Antti Kaikkosen kanssa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ilmoitti eilen tiedotteessaan, että ei lähde puheenjohtajakisaan mukaan.

Kansanedustaja Mikko Kärnä on ilmoittanut lähtevänsä todennäköisesti mukaan ja toivonut kisaan mukaan ainakin kolmea ehdokasta.

Valtiovarainministeri Mika Lintilä on puolestaan ilmoittanut harkitsevansa ehdokkuutta vain, "jos ei ehdokkaita rupea olemaan".

Keskustaa vuodesta 2012 johtanut Juha Sipilä ilmoitti kevään eduskuntavaalien suuren tappion jälkeen luopuvansa keskustan puheenjohtajuudesta. Puolue valitsee uuden puheenjohtajan ylimääräisessä puoluekokouksessa Kouvolassa 7. syyskuuta.

Lue myös:

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ei tavoittele puolueen puheenjohtajuutta: "En ole valmis ja aika ei ole oikea"

Antti Kaikkonen avasi puheenjohtajapelin, myös oletettu haastaja Katri Kulmuni vaatii keskustan linjaan muutosta

Kaikkonen ilmoittautui kisaan

Lue lisää

Poikkeusluvalla ammutut valkoposkihanhet pitää hävittää joko hautaamalla tai polttamalla – Mikko Kärnä järkyttyi: "Tämä on törkeää ekotuhlausta ja riistan halveksimista"

EU liikkuu yhteisvastuun suuntaan, jos 500 miljardin jättirahasto toteutuu – Kulmunin mukaan Suomi ottaa asiaan kantaa, kun siitä saadaan "selkeä esitys"

Ravintoloiden avautumisen ehdot selvillä: Auki voi olla kello 23 asti, anniskelu sallittua iltakymmeneen

Hallitus päättää ravintoloiden avaamisen ehdoista - alueellinen porrastus vaikuttaa epätodennäköiseltä