POSTIN LAKKO: MT:n artikkelit ja näköislehti nyt kaikkien luettavissa ilmaiseksi – näköislehteen pääset tästä
Politiikka

Ministerien kesävapaat julki: Työministeri lomailee eniten, ulkoministeri ei päivääkään

Ministereille voidaan vielä vahvistaa lisää vapaapäiviä kahden seuraavan viikon aikana tulevissa istunnoissa.
Eniten ministereistä lomailee työministeri Timo Harakka. Hän on vapaalla yhteensä 27 kalenteripäivää heinä- ja elokuussa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Valtioneuvosto vahvisti tänään ministerien vuosilomaan rinnastettavat kesävapaat.

Eniten ministereistä lomailee työministeri, SDP:n Timo Harakka. Hän on vapaalla yhteensä 27 kalenteripäivää heinä- ja elokuussa.

Toiseksi eniten vapaapäiviä ovat itselleen varanneet RKP:n ministerit. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on lomalla 26 päivää ja pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist 24 vuorokautta.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) on lomalla kaksi viikkoa heinä-elokuun vaihteessa. Koska pääministerille nimitetty sijainen, valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) on vapaalla samaan aikaan, Rinnettä sijaistaa virkaiältään vanhin ministeri, ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.).

Haavistolle ei torstaina pidetyssä valtioneuvoston istunnossa vahvistettu yhtään vapaapäivää. Ministereille voidaan vielä vahvistaa lisää vapaapäiviä kahden seuraavan viikon aikana tulevissa istunnoissa.

Haaviston jälkeen vähiten lomaa pitävät näillä näkymin keskustan naisministerit. Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on kesällä vapaalla kuusi päivää ja elinkeinoministeri Katri Kulmuni yhdeksän.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maatilan töistä ei pääse eroon lomallakaan – lomittajien heikko saatavuus ja vaihteleva ammattitaito piinaavat kotieläintilallisia lomallakin

Ministerit pysyköön lestissään

Politiikka ei lyö leiville: Ministereillä satojatuhansia lainaa varsin arkisesta syystä