Perussuomalaisten maaseutulinjassa löytyy paljon yhtäläisyyttä keskustan kanssa – "Erona on johdonmukaisuus" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Perussuomalaisten maaseutulinjassa löytyy paljon yhtäläisyyttä keskustan kanssa – "Erona on johdonmukaisuus"

Kansanedustaja Mika Niikon mielestä perussuomalaiset voivat tukea keskustan maaseututavoitteita myös oppositiosta.
Silja Viitala
Perussuomalaisten Arja Juvonen, Mika Niikko ja Leena Meri valottivat Tampereen puoluekokouksessa puolueensa maaseutulinjauksia.

"Maaseudun kehittämiseen tarvitaan enemmän rahaa ja olemme valmiita tukemaan keskustaa oppositiosta, jos kyse on suomalaisen ruokahuollon turvaamisesta", sanoo perussuomalaisten kolmannen kauden kansanedustaja Mika Niikko.

MT:lle Tampereen puoluekokouksessa puhuneen Niikon mukaan puolue voi tukea keskustan tällaisia tavoitteita "hyvinkin varauksetta".

"Suomalainen maaseutu tulee pitää asuttuna ja viljelijöiden lomituspalvelut on saatava kuntoon. Vastustamme myös tietulleja", kertoo MT:lle puhunut kolmannen kauden edustaja Leena Meri.

Sekä Niikko että Meri myöntävät perussuomalaisten linjan olevan maaseutua koskevissa kysymyksissä lähellä keskustaa. Meren mukaan puolueiden merkittävin ero on kuitenkin se, että perussuomalaiset ajavat sellaista politiikkaa kuin lupaavat.

"Olemme näissä kysymyksissä johdonmukaisia", Meri summaa. Lisäksi hän arvelee, että maakuntahallinnon saadakseen keskustan on täytynyt antaa hallitusneuvotteluissa periksi monissa kysymyksissä.

"Keskusta joutui antamaan periksi omasta linjastaan hallituksessa", Niikko lisää.

Puolueen ensimmäisen kauden kansanedustaja Sakari Puisto pitää keskeisimpänä maaseutuun liittyvänä kysymyksenä rahoituksen turvaamista brexitin tapahtuessa.

"Suomen puhtaalla ruuantuotannolla on todella suuret mahdollisuudet. Sen vientiä pitää tukea", Puisto katsoo.

Puiston mielestä puolueen linja eroaa muista siinä, että perussuomalaiset laittavat myös maataloudessa kansallisen edun edelle. Hänen mukaansa perussuomaiset tahtovat myös tukea maaseutuyrittäjiä.

"Viljelijöiden ja tilojen määrä vähenee, ja tiedämme, että huoli on kova."

Lue lisää

Kymmenettuhannet vapaa-ajanasunnot rapistuvat ilman käyttöä – Kuitenkin vain pieni osa on korjauskelvottomia

Karstulan sivukylällä postinjakelu on ollut retuperällä jo pitkään – lähes kaikki posti saapuu nykyään sähköisessä muodossa

HS-gallup: SDP:n kannatus nousi yli 22 prosentin

Oppositio vaatii hallituksen exit-strategialta enemmän avoimuutta – poikkeusolot jatkuvat, lääkkeiden myyntiä ja lääkärien lomia voidaan yhä rajoittaa