Riikka Slunga-Poutsalo: "Suomessa demokratia toimii vaalipäivän ääntenlaskuun saakka moitteettomasti" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Riikka Slunga-Poutsalo: "Suomessa demokratia toimii vaalipäivän ääntenlaskuun saakka moitteettomasti"

Se, mitä vaalien jälkeen tapahtuu, on oma lukunsa, kirjoittaa perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Slunga-Poutsalo kolumnissaan.
Maija Partanen
Riikka Slunga-Poutsalo (ps.)

Kansanedustaja Riikka Slunga-Poutsalo (ps.) pohtii MT:n vieraskolumnissaan suomalaista demokratiaa.

"Meillä kansalainen pääsee vapaasti valitsemaan puolueen, jonka ajamat asiat ovat itselle tärkeitä. Tämän lisäksi äänestäjä pääsee valitsemaan myös henkilön, jonka hän katsoo tehtävään sopivaksi."

"Kansanedustaja voi kokea oikeasti olevansa kansan edustaja. Ja jos oikein töpeksii, jättää tehtävänsä hoitamatta tai muuten menettää kansan luottamuksen, seuraavissa vaaleissa kansa muistaa ja jättää äänestämättä."

Slunga-Poutsalon mukaan kevään vaaleissa ministereiden oikeiksi käsiksi nousivat äänestäjiltä rukkaset saaneet.

"Suomessa demokratia toimii vaalipäivän ääntenlaskuun saakka moitteettomasti. Kaikki, mitä sen jälkeen tapahtuu, onkin sitten oma lukunsa."

"Hallituksen muodostivat vaaleissa hävinneet tai nippa nappa voittaneet. Muunlaista tulosta ei edes yritetty saada aikaiseksi."

Slunga-Poutsalo väistyi perussuomalaisten puoluesihteerin tehtävästä viikonlopun puoluekokouksessa.

"Kaikkien puolueiden puoluesihteerit yhdessä nimittäin ovat vaalien ammattilaisia, ja vaalit taas ovat tärkein osa demokratiaa. Eli vaatimattomasti voisi todeta, että puoluesihteeri toimii demokratian edistämisen puolesta", hän kirjoittaa.

Lue Riikka Slunga-Poutsalon koko kolumni: Demokratian edistämisen puolesta

Lue lisää

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä hyllytetty Ano Turtiainen ilmoittautuu puheenjohtajistokisaan – "Päätöksenteossa on asetelma isot kaupungit vastaan maaseutu"

Slunga-Poutsalo: "Bensan hintaan rapsahti miltei seitsemän sentin litrakorotus – olen yllättynyt, että keskusta on mukana tässä"

Lukijalta: "Perustuslain takaamaa liikkumisen vapautta ei ole ensisijaisesti tarkoitettu turvaamaan viinan- tai nuuskanhakureissuja Ruotsin puolelle"

Korona ja sen torjunta testasivat demokratian