Politiikka

Mikko Kärnä hämmästelee ympäristöministeri Mikkosen lausuntoja: "Yksiselitteisesti hallitusohjelman vastaisia"

Ministeri haluaa asettaa päätehakkuille ikärajat ja kieltää avohakkuut suoalueilla.
Markku Ojala / Compic / Eduskunta
"Pidän aivan käsittämättömänä, että ministeri tuo tällaisia avauksia julkisuuteen hallitusohjelman ulkopuolelta", Kärnä jyrähtää.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä hämmästelee ympäristöministeri Krista Mikkosen (vihr.) Maaseudun Tulevaisuudelle antamia lausuntoja, joiden mukaan ministeri haluaa asettaa päätehakkuille ikärajat ja kieltää avohakkuut suoalueilla.

"Ministerin lausunnot ovat yksiselitteisesti, jälleen kerran, hallitusohjelman vastaisia. Mistään tällaisesta ei ole sovittu. Pidän aivan käsittämättömänä, että ministeri tuo tällaisia avauksia julkisuuteen hallitusohjelman ulkopuolelta", Kärnä jyrähtää tiedotteessa.

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) on Kärnän mielestä käytävä pelisäännöt läpi hallituksensa kanssa, sillä tällainen ei voi jatkua.

"Ministeri ei nyt selkeästi ymmärrä uutta rooliaan. Valtioneuvosto ei ole sama asia kuin vihreiden puoluevaltuuskunta", keskustan kansanedustaja kritisoi.

Lue lisää:

Uusi ympäristöministeri väläyttää päätehakkuille ikärajoja, kieltäisi soiden avohakkuut ja tarkastelisi nieluvelvoitteiden toteutumista alueittain – "En näe asiaa niin yksinkertaisena, että puuta voidaan hakata saman verran kuin se kasvaa"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ministerit pähkäilevät, miten ilmastonmuutosta voisi hillitä – Katainen: "Kierto- tai biotalous eivät ole vain markkinatalouden viherpesuohjelmia"

Kestävä tulevaisuus löytyy metsistä

Helsinkiin kokoontuneet ministerit yrittävät ratkoa luonnon köyhtymistä ja ilmastokriisiä – sopu ilmastotavoitteesta vaikuttaa olevan jo lähellä