Politiikka

Mikko Kärnä hämmästelee ympäristöministeri Mikkosen lausuntoja: "Yksiselitteisesti hallitusohjelman vastaisia"

Ministeri haluaa asettaa päätehakkuille ikärajat ja kieltää avohakkuut suoalueilla.
Markku Ojala / Compic / Eduskunta
"Pidän aivan käsittämättömänä, että ministeri tuo tällaisia avauksia julkisuuteen hallitusohjelman ulkopuolelta", Kärnä jyrähtää.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä hämmästelee ympäristöministeri Krista Mikkosen (vihr.) Maaseudun Tulevaisuudelle antamia lausuntoja, joiden mukaan ministeri haluaa asettaa päätehakkuille ikärajat ja kieltää avohakkuut suoalueilla.

"Ministerin lausunnot ovat yksiselitteisesti, jälleen kerran, hallitusohjelman vastaisia. Mistään tällaisesta ei ole sovittu. Pidän aivan käsittämättömänä, että ministeri tuo tällaisia avauksia julkisuuteen hallitusohjelman ulkopuolelta", Kärnä jyrähtää tiedotteessa.

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) on Kärnän mielestä käytävä pelisäännöt läpi hallituksensa kanssa, sillä tällainen ei voi jatkua.

"Ministeri ei nyt selkeästi ymmärrä uutta rooliaan. Valtioneuvosto ei ole sama asia kuin vihreiden puoluevaltuuskunta", keskustan kansanedustaja kritisoi.

Lue lisää:

Uusi ympäristöministeri väläyttää päätehakkuille ikärajoja, kieltäisi soiden avohakkuut ja tarkastelisi nieluvelvoitteiden toteutumista alueittain – "En näe asiaa niin yksinkertaisena, että puuta voidaan hakata saman verran kuin se kasvaa"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Huippusuhdanne taittunut: Elokuun hakkuut jäivät edellisvuotista pienemmiksi

Ympäristöministerit haluavat avata EU:n rahahanat – tavoitteena nykyistä reippaammat ilmastotoimet

Helsingin kaupunki puoltaa lihan ja maidon kulutuksen vähentämistä – keskustan Kärnän mielestä "vegaanihumputukseen ei tarvitse alistua"