POSTIN LAKKO: MT:n artikkelit ja näköislehti nyt kaikkien luettavissa ilmaiseksi – näköislehteen pääset tästä
Politiikka

Mika Lintilä MTV:llä: En pyri keskustan puheenjohtajaksi

Lintilä kertoi suunnitelmistaan MTV:n Huomenta Suomessa.
Heikki Saukkomaa
Mika Lintilän mukaan kannatusta ja kyselyjä kisaan lähdöstä oli tullut runsaasti.

Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) ei pyri keskustan puheenjohtajaksi. Lintilä kertoi suunnitelmistaan MTV:n Huomenta Suomessa.

Lintilä perusteli päätöstään "oikeastaan aika pragmaattisella syyllä": valtion ensi vuoden budjetin valmistelu on kiireisimmillään keskustan vaalikiertueen aikaan elokuussa.

"Mielestäni olisi ollut vähän väärä viesti kentällämme, että puheenjohtajakierros on menossa, mutta valtiovarainministeri ei nyt osallistu, koska hänellä on muita kiireitä. Ongelmamme on nimenomaan se, että kenttä kokee, että heitä on laiminlyöty", Lintilä totesi.

Lintilän mukaan kannatusta ja kyselyjä kisaan lähdöstä oli tullut runsaasti.

"Täytyy sanoa, että tietyllä tavalla olisi ollut momentumia, olisi ollut kiinnostusta, ehkä vähän nostettakin."

Ylen keskustavaikuttajille teettämässä kyselyssä Lintilää kannatti puheenjohtajaksi viisi prosenttia vastaajista. Puheenjohtajakisaan aiemmin ilmoittautuneita puolustusministeri Antti Kaikkosta sekä elinkeinoministeri Katri Kulmunia kannatti kumpaakin vajaa 30 prosenttia vastaajista.

Lintilän mielestä nyt ilmoittautuneilla ehdokkailla saadaan aikaan hyvä kisa puheenjohtajuudesta. Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan ylimääräisessä puoluekokouksessa syyskuussa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maa- ja metsätalousministeri Leppä ministereiden tulolistan kärjessä – vuotta aiemmin Berner hallitsi listaa nelinkertaisella summalla

Koko Suomea vahvistetaan

Ministeri Mika Lintilä Ylellä tutkijoiden ehdottamista bensiinin ja dieselin päästömaksuista: "Sosiaalisesti ja alueellisesti kestämätön ajatus"