POSTIN LAKKO: MT:n artikkelit ja näköislehti nyt kaikkien luettavissa ilmaiseksi – näköislehteen pääset tästä
Politiikka

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko: Nuoriin ei saa lietsoa ilmastoahdistusta

Toisen asteen maksuttomuus ei toteudu vielä ensi vuonna, mutta hallitus aikoo houkutella ulkomaalaisia opiskelijoita jäämään Suomeen pidentämällä oleskeluluvan kahteen vuoteen.
Maija Partanen
Annika Saarikko toivoo keskustalle vetovoimaista johtajaa, joka pystyy rakentamaan puolueelle vahvaa identiteettiä.

"Olen hyvin huolissani siitä, jos me päättäjinä lietsomme nuoriin ilmastoahdistusta", tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) varoittaa MT:n haastattelussa. Hänestä päättäjien pitäisi aina luoda toivon näköaloja.

"On pysäyttävää, kun nuori ihminen sanoo, ettei halua hankkia lapsia tällaiseen maailmaan."

Saarikko jää itse äitiyslomalle elokuun alussa kahden kuukauden ministeriyden jälkeen. Hän muistuttaa, että supistuva väestö tuo suuria muutoksia esimerkiksi kouluverkolle.

Oppivelvollisuuden ja samalla maksuttomuuden laajentaminen lukioon ja ammattiopetukseen ei toteudu Saarikon mukaan syksyllä 2020.

Uusista korkeakoulujen pääsykokeista Saarikko on saanut "poikkeuksellisen paljon palautetta", mutta ei aio heti muuttaa hakukäytäntöä. Ilman opiskelupaikkaa jääneille hän haluaa sanoa, että vuosi ei mene hukkaan.

Hallitus aikoo pidentää Suomesta valmistuneiden ulkomaalaisten oleskelulupaa kahteen vuoteen.

Lue myös:

Ministeri Saarikko suosittaa kuntia harkitsemaan nuorille kotiintuloaikoja – "Vanhempien on sitouduttava ja koulujen avauduttava"

Saarikko ei koe tulleensa pelatuksi ulos puolueensa johtajapelistä – "On hienoa nähdä, että joku haluaa keskustan puheenjohtajaksi"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sisäministeriön selvitys: Turvapaikanhakijoita saapuu Suomeen nyt vähän, työperäisten oleskelulupien määrä kasvussa

Sisäministeriön selvitys: Turvapaikanhakijoita saapuu Suomeen nyt vähän, työperäisten oleskelulupien määrä kasvussa

Aamulehti: Maataloustuottajien syyllistäminen ei ole ilmasto- ja ympäristöministeri Mikkosen mielestä oikein – "He ovat toimineet maatalouspolitiikan ohjauksen ehdoilla"