POSTIN LAKKO: MT:n artikkelit ja näköislehti nyt kaikkien luettavissa ilmaiseksi – näköislehteen pääset tästä
Politiikka

Anu Vehviläinen kannattaa Kaikkosta keskustan puheenjohtajaksi

"Antti on ihmisten kanssa hyvä, ja hänessä on karismaa."
Juho Leskinen, Sanne Katainen
Anu Vehviläisen mielestä Antti Kaikkosessa on karismaa.

Keskustan kansanedustaja ja entinen ministeri Anu Vehviläinen kannattaa puolustusministeri Antti Kaikkosta keskustan uudeksi puheenjohtajaksi. Vehviläinen kirjoittaa mielipidekirjoituksessa Suomenmaassa, että Kaikkosella on johtajaominaisuuksia.

"Olen miettinyt paljon, mihin Antin johtajuus perustuu. Käsitykseni on, että Antti on yleisesti ihmisten kanssa hyvä. Hänessä on karismaa, joka saa ihmiset tuntemaan olonsa kotoisaksi ja huomioiduiksi hänen lähellään", Vehviläinen kehuu.

Kaikkosen saama tuomio Nuorisosäätiön vaalirahajupakassa on Vehviläisen mielestä loppuun käsitelty. Kaikkonen on tuomion jälkeen valittu eduskuntaan jo kahdesti yli 10 000 äänen voimin, Vehviläinen huomautti.

"Itse katson kohtuullisuuden näkökulmasta, että Kaikkosta on lyöty Nuorisosäätiöllä jo riittävästi. Nyt on jo armollisuuden aika", Vehviläinen lisää.

Kaikkonen sai Nuorisosäätiö-oikeudenkäynnissä luottamusaseman väärinkäytöstä viiden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen vuonna 2013.

"Itseluottamus palautettava"

Vehviläisen mielestä Kaikkonen olisi luonteva positiivisuuden suunnannäyttäjä keskustalle, joka tarvitsee nyt itseluottamuksen palauttamista.

"Kun itsetunto on palautunut, on mahdollista palauttaa myös laajemmin äänestäjien luottamus keskustaan", Vehviläinen arvioi.

Vehviläinen oli viime hallituskaudella kunta- ja uudistusministerinä. Häntä veikkailtiin myös mukaan keskustan puheenjohtajakisaan, mutta hän ilmoitti huhtikuussa, ettei ole aikeissa asettua ehdolle.

Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan Kouvolassa 7. syyskuuta. Kaikkosen lisäksi ehdolla ovat elinkeinoministeri Katri Kulmuni ja hartolalainen Jari Tasanen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikkonen: Hallitus käsittelee tutkahaittaa – puolustushallinto ei vastusta tuulivoiman rakentamista

"Keskustalla puoluekannatus ja äänestyspäätös korreloivat kaikkein heikoimmin arvoihin ja aatteeseen" – nyt on muututtava, mutta miten?

Uutiskommentti: Saarikon tuki