Kolmannes suomalaisista luottaa Rinteen hallitukseen – opposition kykyihin uskoo joka neljäs - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Kolmannes suomalaisista luottaa Rinteen hallitukseen – opposition kykyihin uskoo joka neljäs

Vankinta on SDP:n kannattajien luottamus.
Emmi Korhonen
Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämässä tutkimuksessa 35 prosenttia vastanneista arvioi Antti Rinteen (sd.) johtaman hallituksen kyvyt erittäin tai melko hyviksi.

Reilu kolmannes suomalaisista luottaa Antti Rinteen (sd.) hallituksen kykyyn hoitaa maan asioita. Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämässä tutkimuksessa 35 prosenttia vastanneista arvioi hallituksen kyvyt erittäin tai melko hyviksi. Noin neljännes suhtautuu asiaan neutraalisti ja suunnilleen yhtä moni epäilee hallituksen kyvykkyyttä.

Luottamus Rinteen hallitukseen on sen alkumetreillä 6–8 prosenttiyksikköä heikompi kuin Juha Sipilän (kesk.) hallitukseen sen aloittaessa vuonna 2015.

Hallituspuolueiden kannattajat ovat opposition kannattajia luottavaisempia. Hallituspuolueiden kannattajiksi ilmoittautuneista 65 prosentilla on hallitukseen luottoa ja vain kahdeksan prosenttia epäilee sen kykyjä.

SDP:n kannattajien luottamus on vankinta, heistä 89 prosenttia luottaa hallitukseen. Vasemmistoliiton tukijoista 78 prosenttia uskoo hallituksen kykyihin. Vihreistä samoilla linjoilla on 64 prosenttia.

Keskustan kannattajat ovat selvästi epäilevämpiä, sillä heistä vain 38 prosenttia arvioi uuden hallituksen kyvyt hyviksi. Joka viides keskustan kannattaja epäilee niitä.

Opposition kannattajien keskuudessa Rinteen hallituksen kykyjä epäilee 60 prosenttia.

Hallitukseen luotetaan kuitenkin enemmän kuin oppositioon, jonka kyvykkyyteen hoitaa Suomen asioita ja tarjota hallituksen politiikalle vaihtoehtoja uskoo 28 prosenttia vastanneista. Kolmannes ei usko opposition kyvykkyyteen. Perussuomalaisten kannattajien keskuudessa luotto oppositioon on suurinta, sillä heistä kaksi kolmesta uskoo opposition pystyvän tarjoamaan hallitukselle vaihtoehtoja. Kokoomuslaisista tätä mieltä on 55 prosenttia.

Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti Kantar TNS Gallup Kanavalla kesäkuun alussa. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1  003. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue lisää

Pääministeri Marin käytti tilaisuutensa

Kyllä kansa tietää

Vuosi 2019 vaihtoi politiikan sukupolven

Edessä on epätoivoista rimpuilua ja sen mukaisia poliittisia paniikkiratkaisuja