Politiikka

Ota kantaa: Pitäisikö kunnan asettaa nuorille kotiintuloajat? Näin MT:n lukijat kommentoivat

Pitäisikö kunnan asettaa kotiintuloaika nuorille ministeri Annika Saarikon (kesk.) ehdotuksen mukaisesti? Lue MT:n lukijoiden kommentteja ja ota kantaa!

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) ehdotti MT:n haastattelussa kuntiin kotiintuloaikoja nuorille.

Facebook-keskustelussa ehdotus sai sekä kannatusta että vastustusta.

Ei meidän kunnassa, mutta meidän perheessä on kotiintuloaika käytössä. Suosittelen muillekin. Ja sen noudattamista kannattaa myös valvoa.

Marja Tyynismaa

Juu vanhempien pitäisi osata ja valvoa, mutta kuinka moni on käynyt viikonloppuna yöllä kylillä katselemassa kuinka moni vanhempi oikeasti osaa ja valvoo. Minä olen. Ja jotain tarttis tehdä, kun totuus on se, että kaikki vanhemmat eivät vaan pysty.

Sirpa Salo

Suurin osa vanhemmista kasvattaa lapsensa hyvin, mutta meidän tulee kasvattaa myös niitä "muiden lapsia". Vaikka itse pitää omistaan huolta, niin se ei vaan enää riitä. Sitä ns. herranpelkoa kun ei monella lapsella ole. Tämä olisi yksi hyväksi koettu malli saada vaikkapa tänne meidän omaan kotikuntaan yhteisiä sääntöjä ja lisää yhteisöllisyyttä.

Päivi Laukkanen

Tällaista keskustelua on käytävä siksi, etteivät kaikki vanhemmat kanna vastuutaan lapsistaan – jälkikasvu saa vapaasti hillua kylillä yömyöhäälläkin.

Sari Ala-Nikkola

Menee liiallisuuksiin mielestäni mokoma sääntely. Kotona ne tavat ja rajat pitää laittaa, ei se ole julkishallinnon asia. Ja kukas niitä kotiintuloaikoja sitten valvoo – verorahoillammeko palkataan kyttiä pyörimään kylän raitille?

Paula Kylmälä

Hyvä idea. Ja mopo-avaimet piiloon klo 22–6.

Susann Warnecke

On ollut käytössä Alahärmässä. Ihan hyvä ei nuoret pääse sanomaan että kaverikin saa olla ulkona vaikka kuinka kauan. Suurin osa vanhemmista oli tyytyväisiä.

Pirkko Malmi

Kuntien määrittelemä kotiintuloaika tarkottais melkein ulkonaliikkumiskieltoa. Kuuluuko semmonen turvalliseksi mielletyn, demokraattisen yhteiskunnan/valtion "kasvatusmenetelmiin"?

Anu Kaunisaho

Ei olisi aikuisillekaan järkevät kotiintuloajat pahitteeksi.

Martti Rannikko

Lasten ja nuorten parasta tässä ajatellaan, mutta useimmat näyttävät ajattelevan itsekkäästi pelkästään sitä että heidän varpailleen astutaan.

Heli Kähkönen

Lue myös:

Ministeri Saarikko suosittaa kuntia harkitsemaan nuorille kotiintuloaikoja – "Vanhempien on sitouduttava ja koulujen avauduttava"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen taattava turva lapsilleen

Ministeri Saarikko suosittaa kuntia harkitsemaan nuorille kotiintuloaikoja – "Vanhempien on sitouduttava ja koulujen avauduttava"

Antti Rinne ehdottaa sanomalehtien ja postin yhteisjakeluyhtiötä: "Kansalaisten perusoikeus on saada kirjeitä ja ehdottomasti myös sanomalehtiä"