Politiikka

Simonkadulla: Rinteen pääministerikausi on käynnistynyt lupaavasti

Antti Rinteen (sd.) pääministerikausi on käynnistynyt lupaavasti. Esimerkiksi keskiviikkona hän lupasi tässä lehdessä, että Suomen maatalouden rahoituksesta pidetään huolta EU-neuvotteluissa.

Rinne on tunnettu höveleistä lupauksistaan, jotka elävät tilanteen mukaan. Esimerkiksi eläkeläiset saavat tyytyä satasen sijaa kymppeihin. Toivotaan, ettei maatalouden rahoille käy samanlainen leikkuri.

Rinteen ministeritoveri Ville Skinnari (sd.) on saanut selitellä medialle pieleen menneitä bisneksiään muun muassa herajuomien kuumilla markkinoilla. Skinnarin palautusjuomasta ei tullut vientimenestystä edes avokätisten yritystukien avulla.

Yrittänyttä ei laiteta, varsinkaan demareissa. Toivotaan että ulkomaankauppaministerin vetämät vientihankkeet vetävät maailmalla paremmin kuin ministerin omat bisnekset.

Toisen päähallituspuolueen eli keskustan kannatus on laskenut mittauksesta toiseen. Puolueen kannattajat ovat nyt tyytymättömiä hallitukseen höveliin talouspolitiikkaan, kun vielä hetki sitten ongelmana olivat Sipilän hallituksen leikkaukset.

Puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen analysoi Suomenmaassa syitä puolueen heikolle menestykselle.

Huono politiikka, huonot henkilöt, huonot mielikuvat ja huono järjestötoiminta kuului puoluesihteerin lista. Vikaa on myös muissa puolueissa. Ne ovat onnistuneet keskustaa paremmin.

Kuin kirsikkana kakun päälle viestintätoimista Tekir teetti kesän keskelle gallupin vihatuimmista suomalaisista. Listan kärjessä on, kukas muukaan kuin, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.

Euroopan unionille saatiin sentään uusi johtaja ennen kuin lomakausi pysäyttää koko koneiston. Saksalaisen Ursula von der Leyenin valinta meni niin tiukalle, että linjapuheessa piti ottaa esiin jopa suomalaisten vehnänviljelijöiden ongelmat.

No, jotain on Suomesta jäänyt mieleen. Toivotaan, että ratkaisuja tehtäessä mielessä ovat tasapuolisesti kaikkien tuotantosuuntien vaikeudet.

Kirjoittaja on MT:n uutispäällikkö.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turhautumista ja vahvistusharhaa

Vaikeinakin aikoina metsäteollisuus on säilyttänyt siekailemattoman tyylinsä

Tuhansia vuosia hirvenmetsästystä