Politiikka

EU:n ministerien kokoukset saavat jatkoa Helsingissä – oikeusministerit pohtivat oikeusvaltioperiaatteen vahvistamista

Oikeusministereiden epävirallinen kokous on jatkoa torstaiselle EU:n sisäministereiden epäviralliselle kokoukselle.
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja sisäministeri Maria Ohisalo kertoivat EU-puheenjohtajakauden epävirallisen oikeus- ja sisäministerikokouksen asioista ennakkotilaisuudessaan keskiviikkona. Lehtikuva / Jussi Nukari

Oikeusvaltioperiaatteen vahvistaminen on keskeinen kysymys, kun EU:n oikeusministerit kokoontuvat epäviralliseen ministerikokoukseen Helsinkiin tänään.

Suomen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) johtaa kokousta, johon osallistuu ministerien lisäksi muun muassa EU:n oikeus- ja kuluttaja-asioista sekä sukupuolten tasa-arvosta vastaava komissaari Vera Jourova.

Työistuntojen aiheita ovat oikeusvaltioperiaatteen vahvistamisen lisäksi ajankohtaiset haasteet rikosoikeudellisessa yhteistyössä. Työlounaan aiheena on EU:n siviilioikeus ja monenvälinen yhteistyö.

Oikeusministereiden epävirallinen kokous on jatkoa torstaiselle EU:n sisäministereiden epäviralliselle kokoukselle. Ministerit käsittelivät Suomen sisäministerin Maria Ohisalon (vihr.) johdolla muassa EU:n sisäistä turvallisuutta ja maahanmuuttopolitiikan tulevaisuutta.

Lue lisää

Suomen elpymissuunnitelman hyväksyminen EU-tasolla menee alkusyksyyn

EU sopi lisäpakotteista Valko-Venäjälle – odotuksissa vielä uusiakin pakotteita, esimerkiksi lannoitetuotantoon

Euroopan pitäisi tarjota venäläisille väljempää matkustusta, ehdottaa europarlamentaarikko Petri Sarvamaa: "Poliittisia vapauksia kaipaava keskiluokka olisi Putinin pahin painajainen"

Marin vastaa vihreiden syytöksiin sooloilusta metsälinjassa: "Ei ole näin, olen edustanut hallituksessa muodostettuja kantoja"