Politiikka

EU:n ministerien kokoukset saavat jatkoa Helsingissä – oikeusministerit pohtivat oikeusvaltioperiaatteen vahvistamista

Oikeusministereiden epävirallinen kokous on jatkoa torstaiselle EU:n sisäministereiden epäviralliselle kokoukselle.
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja sisäministeri Maria Ohisalo kertoivat EU-puheenjohtajakauden epävirallisen oikeus- ja sisäministerikokouksen asioista ennakkotilaisuudessaan keskiviikkona. Lehtikuva / Jussi Nukari

Oikeusvaltioperiaatteen vahvistaminen on keskeinen kysymys, kun EU:n oikeusministerit kokoontuvat epäviralliseen ministerikokoukseen Helsinkiin tänään.

Suomen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) johtaa kokousta, johon osallistuu ministerien lisäksi muun muassa EU:n oikeus- ja kuluttaja-asioista sekä sukupuolten tasa-arvosta vastaava komissaari Vera Jourova.

Työistuntojen aiheita ovat oikeusvaltioperiaatteen vahvistamisen lisäksi ajankohtaiset haasteet rikosoikeudellisessa yhteistyössä. Työlounaan aiheena on EU:n siviilioikeus ja monenvälinen yhteistyö.

Oikeusministereiden epävirallinen kokous on jatkoa torstaiselle EU:n sisäministereiden epäviralliselle kokoukselle. Ministerit käsittelivät Suomen sisäministerin Maria Ohisalon (vihr.) johdolla muassa EU:n sisäistä turvallisuutta ja maahanmuuttopolitiikan tulevaisuutta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

EU-maat harkitsevat aseidenvientikieltoa Turkkiin

Euromaiden valtiovarainministerit sopuun euroalueen budjetista

Turvapaikanhakijoiden siirtojärjestelylle varautunut vastaanotto EU-mailta