Politiikka

Satakuntalainen kansanedustaja Jari Myllykoski: "Tuontiruuan alkuperä on saatava selville"

”En aio levätä, ennen kuin lainsäädäntöä on muutettu niin, että kuluttaja tietää aina, mitä on ostamassa”
Jaana Kankaanpää
Jari Myllykosken mielestä tulevalla hallituskaudella tulee vaikuttaa siihen, että Suomen tuottajat eivät joudu kilpailemaan eriarvoisessa asemassa ulkomailta tuotuja elintarvikkeita vastaan.

Satakuntalainen kansanedustaja Jari Myllykoski (vas.) haluaisi Suomeen tuotavien elintarvikkeiden olevan tuotettu samoissa olosuhteissa kuin Suomessa.

”Erityisesti julkisissa hankinnoissa ulkomailta tuotujen elintarvikkeiden tulisi vastata meidän omaa lainsäädäntöä”, Myllykoski toteaa.

Hänen mielestään muutos on mahdollista toteuttaa osana hallitusohjelman kirjausta alkutuotannon turvaamisesta ja omavaraisuuden säilyttämisestä.

”On väärin meidän omia tuottajia kohtaan, että he joutuvat kilpailemaan eriarvoisessa asemassa, kun ulkomailta tuodaan halvalla elintarvikkeita eikä tuotanto-olosuhteista ole tietoa”, Myllykoski toteaa.

Myllykosken mukaan ensisijaisesti tulisi muuttaa hankintoja, jotta tietoisuutta voitaisiin lisätä.

Hän toivoo myös, että kaupan toimijat haastettaisiin mukaan.

Erityisesti on tärkeää, että asiasta keskusteltaisiin Suomen puheenjohtajakaudella, jotta koko EU:hun saataisiin yhteistä sääntelyä.

”Kuluttajille pitäisi pystyä kertomaan, mistä ruoka on alun perin tullut”, Myllykoski toteaa.

Myllykoski toimii maa- ja metsätalousvaliokunnassa ja kuuluu lähiruokaryhmän. Edellinen hallitus on hänen mukaansa aloittanut hyvän työn ruuan alkuperän tietoisuuden lisäämisessä, mutta työtä riittää myös tulevalle kaudelle.

”En aio levätä, ennen kuin lainsäädäntöä on muutettu niin, että kuluttaja tietää aina, mitä on ostamassa”, Myllykoski vahvistaa.

Lue lisää

Poikkeuslupia käytetään EU-maissa selvästi Suomea määrätietoisemmin valkoposkihanhihaittojen ehkäisyyn – vasemmistoliiton Myllykoski jätti kirjallisen kysymyksen hallitukselle

Vasemmistoliiton Myllykoski: Lomautetut maatiloille töihin – palkan lisäksi saatava työttömyyspäivärahaa

Kuljetus on tuontiruuan pullonkaula – kauppiaat iloitsevat kotimaisista vihanneksista

Elintarviketurvallisuusvirasto: Koronavirus ei leviä ruuan mukana – tuontiruoka ei syypää leviämiseen