Politiikka

Keskustan puheenjohtajakisasta voi lyödä myös vetoa: Kulmuni ja Kaikkonen ovat kertoimissa lähes tasoissa

Kulmunin vetokerroin on 1,80 ja Kaikkosen 1,90.
Maija Partanen
Elinkeinoministeri Katri Kulmuni on vedonlyöntiyhtiö Betssonin arvion mukaan vahvoilla keskustan puheenjohtajaksi. Arkistokuva.

Vedonlyöntiyhtiö Betsson uskoo, että valituksi tulee elinkeinoministeri ja nykyinen varapuheenjohtaja Katri Kulmuni. Hänen vetokertoimensa on 1,80. Taistosta tosin tullee tiukka, sillä puolustusministeri Antti Kaikkosen kerroin on sekin vain 1,90. 

Jos kuka tahansa muu ehdokas ilmoittautuisi puheenjohtajahalukkaaksi ja tulisi vieläpä valituksi, saisivat veikkaajat rahansa takaisin 10-kertaisesti.

Keskustaväen piirissä suurin kannatus puheenjohtajaksi olisi kesäkuun mielipidekyselyjen perusteella Annika Saarikolla. Saarikko ei kuitenkaan ole ehdolla, koska hänen toisen lapsensa laskettu aika on juuri puoluekokouksen aikoihin.

Keskusta valitsee puolueelleen uuden puheenjohtajan ylimääräisessä puoluekokouksessa 7. syyskuuta Kouvolassa. Uusi johtaja äänestetään, koska Juha Sipilä luopuu paikastaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutistausta: Punamulta yrittää uutta alkua tuorein kasvoin – Rinteen ja Sipilän varjo lankeaa hallituksen ylle

"Peli oli pakko viheltää poikki" – keskustan Kulmuni avaa Facebook-kirjoituksessaan Rinteen hallituksen eroon johtanutta tilannetta

Katri Kulmuni ottaa valtiovarainministerin salkun, Jari Leppä jatkaa maa- ja metsätalousministerinä