Eero Heinäluoma puoltaa Suomen EU-puheenjohtajakauden linjaa: "Jos unioni ei puutu oikeusvaltion loukkauksiin, on se epäuskottava neuvoessaan muita" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Eero Heinäluoma puoltaa Suomen EU-puheenjohtajakauden linjaa: "Jos unioni ei puutu oikeusvaltion loukkauksiin, on se epäuskottava neuvoessaan muita"

Heinäluoma uskoo Suomen saavan tästä hyvästä kuraa niskaansa.
Kari Salonen

Suomi on ensimmäinen EU:n yhteisten arvojen vaalimista vaativa puheenjohtajamaa, europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) kirjoittaa kolumnissaan.

Hänen mukaansa kaikki eivät tästä pidä, ja etenkin Unkarissa hallitseva Fidesz-puolue on ollut asiasta käärmeissään.

"Paluu juurille on kuitenkin välttämätöntä. Vallan väärinkäyttö ja riski demokraattisten instituutioiden heikkenemisestä ovat edelleenkin läsnä Euroopassa."

Heinäluoma muistuttaa, että Suomen linjalle on suuri tarve.

"Jos unioni ei puutu oikeusvaltion loukkauksiin, kansalaisoikeuksien rajoittamiseen tai rehottavaan korruptioon omassa kotipesässään, on se epäuskottava neuvoessaan muita."

Sanoista tekoihin siirtyminen ei ole ongelmatonta, eikä Suomi välttyne kritiikiltä.

"Syytettyjen penkille istutetut eivät tyydy rooliinsa, vaikka mekanismit olisivat kuinka tasapuoliseksi laadittuja. Suomi tulee saamaan oman osansa kurasta, kuten jo nyt on nähty."

Lue koko kolumni: Arvot vai Brexit?

Vallan väärinkäyttö ja riski demokraattisten instituutioiden heikkenemisestä ovat edelleenkin läsnä Euroopassa
Lue lisää

Digitaalinen renki, vaan ei isäntä

Mepit näkevät EU:n elvytyksen molemmat puolet – "Riskinä on, että otetaan paljon lainaa ja sitten hämärtyy, mihin lainaa käytetään"

Vaaran vuodet

Koronakriisi kyseenalaistaa Euroopan vihreän kehityksen ohjelman – Demarimepit: EU tarvitsee vihreän elvytyksen