"Olin vähän reissussa tuossa" – perussuomalaisten Hakkarainen ja RKP:n Schauman eivät tehneet vaalirahoitusilmoituksiaan ajoissa - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

"Olin vähän reissussa tuossa" – perussuomalaisten Hakkarainen ja RKP:n Schauman eivät tehneet vaalirahoitusilmoituksiaan ajoissa

Määräaika ilmoituksen jättämiselle umpeutui eilen.
Perussuomalaisten europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen kertoo tekevänsä vaalirahoitusilmoitusta parhaillaan. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen ei ole jättänyt vaalirahoitusilmoitustaan ajoissa. Hakkarainen kertoo STT:lle tekevänsä ilmoitusta parhaillaan ja arvioi palauttavansa sen vielä tänään.

"Olin tässä juuri kuitteja katsomassa", Hakkarainen kommentoi.

Hakkaraisen mukaan ilmoituksen teko on viipynyt, koska hän unohti asian.

"Olin vähän reissussa tuossa, niin se unohtui."

Lain mukaan europarlamenttivaaleissa valitut europarlamentaarikot, heidän varajäsenensä sekä varajäsenestä seuraavana oleva ehdokas ovat velvollisia jättämään ilmoituksen vaalirahoituksesta.

Määräaika ilmoituksen jättämiselle umpeutui eilen. Hakkaraisen lisäksi ilmoituksen jätti myöhässä RKP:n Ida Schauman, joka ei tullut valituksi toukokuun vaaleissa, mutta sai RKP:n ehdokkaista kolmanneksi eniten ääniä.

Määräajan ylittämisestä ei käytännössä seuraa ehdokkaalle mitään. Jos ilmoitusvelvollinen jättää ilmoituksen tekemättä kehotuksista huolimatta, hän voi saada uhkasakon.

Lue lisää

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä hyllytetty Ano Turtiainen ilmoittautuu puheenjohtajistokisaan – "Päätöksenteossa on asetelma isot kaupungit vastaan maaseutu"

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas haukkui ministereitä alatyylisesti – Tavio: "Eri tilanteiden vakavuuden arviointi on tapauskohtaista"

Hallitus ja oppositio ovat eri linjoilla EU:n massiivisesta raharatkaisusta – "Kaikkea ei voitu saada. Kun niin merkittävästi supistettiin, jotkin määrärahat jäivät pienemmiksi kuin oli esitetty"

Pekka Katajan pahoinpitelyn tutkinta siirtyi KRP:lle, tutkimusnimikkeenä murhan yritys – ''Olen satavarma, että tälle on poliittinen syy ja että syylliset löytyvät äärioikeistosta"