Politiikka

"Olin vähän reissussa tuossa" – perussuomalaisten Hakkarainen ja RKP:n Schauman eivät tehneet vaalirahoitusilmoituksiaan ajoissa

Määräaika ilmoituksen jättämiselle umpeutui eilen.
Perussuomalaisten europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen kertoo tekevänsä vaalirahoitusilmoitusta parhaillaan. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen ei ole jättänyt vaalirahoitusilmoitustaan ajoissa. Hakkarainen kertoo STT:lle tekevänsä ilmoitusta parhaillaan ja arvioi palauttavansa sen vielä tänään.

"Olin tässä juuri kuitteja katsomassa", Hakkarainen kommentoi.

Hakkaraisen mukaan ilmoituksen teko on viipynyt, koska hän unohti asian.

"Olin vähän reissussa tuossa, niin se unohtui."

Lain mukaan europarlamenttivaaleissa valitut europarlamentaarikot, heidän varajäsenensä sekä varajäsenestä seuraavana oleva ehdokas ovat velvollisia jättämään ilmoituksen vaalirahoituksesta.

Määräaika ilmoituksen jättämiselle umpeutui eilen. Hakkaraisen lisäksi ilmoituksen jätti myöhässä RKP:n Ida Schauman, joka ei tullut valituksi toukokuun vaaleissa, mutta sai RKP:n ehdokkaista kolmanneksi eniten ääniä.

Määräajan ylittämisestä ei käytännössä seuraa ehdokkaalle mitään. Jos ilmoitusvelvollinen jättää ilmoituksen tekemättä kehotuksista huolimatta, hän voi saada uhkasakon.

Lue lisää

Paine kasvaa PS:n puheenjohtajakisassa

Perussuomalaisten puheenjohtajaksi tähtäävän Riikka Purran mielestä maahanmuutosta keskusteleminen on yhä jonkinlainen tabu: "Väärin puhumalla saattaa päätyä median ja somen raskaaseen limboon ja menettää työnsä"

Hallituksen taival ei näytä helpottuvan

Riikka Purra lähtee perussuomalaisten puheenjohtajakisaan: "En ole uusi Halla-aho"