Politiikka

"Olin vähän reissussa tuossa" – perussuomalaisten Hakkarainen ja RKP:n Schauman eivät tehneet vaalirahoitusilmoituksiaan ajoissa

Määräaika ilmoituksen jättämiselle umpeutui eilen.
Perussuomalaisten europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen kertoo tekevänsä vaalirahoitusilmoitusta parhaillaan. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen ei ole jättänyt vaalirahoitusilmoitustaan ajoissa. Hakkarainen kertoo STT:lle tekevänsä ilmoitusta parhaillaan ja arvioi palauttavansa sen vielä tänään.

"Olin tässä juuri kuitteja katsomassa", Hakkarainen kommentoi.

Hakkaraisen mukaan ilmoituksen teko on viipynyt, koska hän unohti asian.

"Olin vähän reissussa tuossa, niin se unohtui."

Lain mukaan europarlamenttivaaleissa valitut europarlamentaarikot, heidän varajäsenensä sekä varajäsenestä seuraavana oleva ehdokas ovat velvollisia jättämään ilmoituksen vaalirahoituksesta.

Määräaika ilmoituksen jättämiselle umpeutui eilen. Hakkaraisen lisäksi ilmoituksen jätti myöhässä RKP:n Ida Schauman, joka ei tullut valituksi toukokuun vaaleissa, mutta sai RKP:n ehdokkaista kolmanneksi eniten ääniä.

Määräajan ylittämisestä ei käytännössä seuraa ehdokkaalle mitään. Jos ilmoitusvelvollinen jättää ilmoituksen tekemättä kehotuksista huolimatta, hän voi saada uhkasakon.

Lue lisää

Perussuomalaisten kuuma kesä

Timo Soini ennusti Halla-ahon lähdön jo huhtikuussa – "Pahinta myrkkyä on se, jos puolueen puheenjohtaja ei halua pääministeriksi"

Maakunnat tarvitsevat yhä puolustajansa

Suomen kartta on edelleen keskustanvihreä – kokoomus otti komentoonsa etelän suuret kaupungit