LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Politiikka

Kulmuni: Keskusta oli vielä vuonna 2006 suurin nuorisopuolue – nyt se on ensisijainen valinta vain murto-osalle alle 34-vuotiaista

Katri Kulmuni kaipaa keskustan viestintään enemmän tunneviestintää.
Maija Partanen
Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni.

Keskustan puheenjohtajaehdokas Katri Kulmuni ihmettelee kolumnissaan keskustan nuorisokannatuksen romahtamista.

"Vielä 2000-luvun alussa keskustan kannatus nuorimpien äänestäjien 18-34 -vuotiaiden keskuudessa oli suurta. Keskusta olikin vuonna 2006 suurin nuorisopuolue 23 prosentin kannatuksella."

"Tämän kevään vaalien aikaan Keskustan ilmoitti ensisijaiseksi puoluevalinnaksi vain 6 prosenttia 18-34 -vuotiaista."

Tulos on järkyttävä, Kulmuni kirjoittaa blogissaan.

Kulmunin mukaan puoleen kannatuksen parantaminen nuorten keskuudessa vaatii keskittymistä muutamaan kriittiseen kohtaan.

"Ensinnäkin politiikka on tunnetta ja keskustan täytyy pystyä sanoittaman aatteensa tunnepitoisesti vetoavasti nuoriin ja vanhempiin."

"Itse ajattelen, että ehkä yksi suurimmista syistä on vahvan aateperustaisen viestin puuttuminen. Menemme välillä keskustassa vähän liikaa pelkät asiat edellä."

"Ja vaikka itse tunnemme aatteen kipinän sydämissämme, ulkoapäin katsoen voi olla, että tunne puuttuu taustalta. Tunne on tuotava takaisin keskustan viestin ytimeen."

Kulmunin mielestä ilmasto on tärkeä teema, mutta ilmastoahdistusta ei saa lietsoa. Keskustan on hänen mielestään keskityttävä ilmastonmuutoksen ratkaisuihin.

"Toisekseen osallistumisen väylien täytyy olla näppäriä ja nuorille helppoja. Laajojen sähköisten kyselyiden kentälle täytyy olla keskustalle arkipäivää. Keskustan täytyy myös tiivistää yhteistyötä nuoriso- ja opiskelijajärjestön kanssa."

Katri Kulmuni: Keskusta nousee nuorten kautta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

EU:n aluetukirahat jaetaan uudelleen – elinkeinoministeri Kulmuni toivoo maakunnilta kompromissia: "Sieltä löytyy se paras asiantuntemus"

Kun lapsia syntyy yhä vähemmän, lapsilisää maksetaan entistä harvemmalle – keskusta haluaa korottaa lapsilisiä säästyvillä rahoilla

Orpo ja Kulmuni antoivat tukensa koulujen joulujuhlien järjestämiselle kirkossa, eivät pelkästään joulukirkolle – HS:n juttu kertoo