LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Politiikka

Kaikkonen kansan suosikki keskustan johtoon – puolueen kannattajien sisällä kisa on tiukempi

Galluptulos enteilee tiukkaa puheenjohtajakisaa. Juha Sipilän seuraaja valitaan Kouvolassa 7. syyskuuta.
Jukka Pasonen

Keskustan ylimääräiseen puoluekokoukseen on aikaa tasan kuukausi, ja puheenjohtajavaalin kärkiehdokkaat Antti Kaikkonen ja Katri Kulmuni ovat lähes samoissa kannatuslukemissa.

MT:n gallupin mukaan keskustaa äänestävistä 41 prosenttia tahtoisi Kaikkosesta ja 40 prosenttia Kulmunista puolueen seuraavaan puheenjohtajan.

Muiden puolueiden kannattajat näkisivät tehtävässä mieluummin Kaikkosen. Kaikista vastaajista Kaikkosta kannattaa 27 ja Kulmunia 22 prosenttia.

Puheenjohtajan valitsevat keskustan puoluekokousedustajat.

Kahden kärkiehdokkaan lisäksi Jari Tasanen saa kahden prosentin kannatuksen koko väestöltä, mutta ei juurikaan tukea keskustan äänestäjiksi tunnustautuvilta.

Hajaääniä avoimista vastauksista saivat muun muassa puheenjohtajakilvasta jättäytyneet Annika Saarikko ja Mikko Kärnä. Muutamat vastaajista kaipasivat myös puheenjohtajana aiemmin toimineiden Paavo Väyrysen tai Matti Vanhasen paluuta puolueen johtoon.

Kyselyn toteutti Kantar TNS Maaseudun Tulevaisuuden tilauksesta ja siihen osallistui 1 094 vastaajaa heinä-elokuun vaihteessa. Tulosten virhemarginaali on koko kansan vastausten osalta on kolme prosenttiykskköä suuntaansa.

Lue lisää

Ylen aluevaalikannatusmittaus: Kokoomus vahvisti kärkipaikkaansa, perussuomalaisten ja demarien kannatus laski, keskustan nousi

Kokoomus johtaa HS:n aluevaalikyselyssä – Helsingin äänten puuttuminen iskee vihreitä ja tuo etua keskustalle

Keskustan puheenjohtajavaaliin osallistunut Ilkka Tiainen avautuu, miksi hän lähti ovet paukkuen puolueesta ja perusti uuden: "En voinut hyväksyä rangaistustoimia"

MT-gallup: Puolet uskoo Marinin hallituksen istuvan kautensa loppuun – keskustan kannattajat muiden hallituspuolueiden äänestäjiä epävarmempia