Politiikka

Venäjän presidentti Vladimir Putin vierailee Suomessa ensi viikon keskiviikkona

Vierailua isännöi presidentti Sauli Niinistö.
Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu Suomeen ensi viikon keskiviikkona. Niinistö ja Putin keskustelevat maiden suhteiden lisäksi kansainvälisistä kysymyksistä ja illallistavat Suomenlinnassa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu työvierailulle Suomeen keskiviikkona 21. elokuuta, presidentin kanslia tiedotti keskiviikkona. Presidentti Sauli Niinistö ja presidentti Putin tapaavat Helsingissä.

Suomen ja Venäjän suhteiden ohella esillä ovat kanslian tiedotteen mukaan alueelliset ja kansainväliset kysymykset. Viralliset keskustelut käydään Presidentinlinnassa. Presidentit nauttivat vierailun päätteeksi illallisen Suomenlinnassa.

"Odotan mielenkiintoisia ja hyödyllisiä keskusteluja presidentti Putinin kanssa keskiviikkona 21. elokuuta Helsingissä", Niinistö kommentoi tapaamista Twitterissä.

Viime viikolla Niinistö kommentoi tulevaa tapaamista toteamalla sen olevan "aika tavanomainen vierailu".

Helsingin poliisi kertoi Twitterissä aloittaneensa vierailun turvajärjestelyjen suunnittelun. Poliisi huolehtii muun muassa tapaamispaikkojen turvallisuudesta ja liikenteen poikkeusjärjestelyistä.

Niinistö ja Putin tapasivat edellisen kerran huhtikuussa Arktisen foorumin yhteydessä Pietarissa. Suomessa Putin vieraili viimeksi viime vuoden heinäkuussa. Silloin hän tapasi Helsingissä myös Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ukraina-kohu varasti show'n Trumpin ja Niinistön tapaamisen aluksi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Valkoisessa talossa – "En minä pelkää mitään"

Presidentti Niinistö ilmaisi järkytyksensä Kuopion tapahtumista, pääministeri Rinne esitti hallituksen surunvalittelun