Puolueiden kesäkokoukset alkavat – bongaa ministeri torilla - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Puolueiden kesäkokoukset alkavat – bongaa ministeri torilla

Eduskuntaryhmät kiertävät maata Turusta Joensuuhun ja Helsingistä Kemiin. Kristillisdemokraateilla on ensi viikolla ainoana varsinainen puoluekokous.
Johannes Tervo
Antti Rinne maalasi viime kesänä hymynaaman yhteiseen tauluun SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Vaasassa.

Puolueet ovat aloittaneet taas perinteiset maakuntakierroksensa eli kesäkokoukset. Tavalliselle kansalle torilla piipahdukset ovat mainio tilaisuus nähdä ministeri tai käväistä kansanedustajan juttusilla.

MT kokosi yhteen puolueiden ilmoittamat ajat ja paikat.

Vihreiden ministerit ehtivät jo käydä maanantaina Porvoossa, ja seuraava mahdollisuus nähdä vihreitä valtiomiehiä ja -naisia on Hämeenlinnassa Aulangolla 28. elokuuta, kun koolla on koko eduskuntaryhmä.

Pääministeripuolue SDP:n eduskuntaryhmä kokoontuu tämän viikon torstaina ja perjantaina Helsingissä eduskuntatalolla. Kansalle tarjotaan torstaina kello kahdeksan aamupuuroa rautatieasemalla, ja iltapäivä jatkuu vierailuilla Vantaalle, Porvooseen, Helsinkiin ja Espooseen

Lisäksi SDP:n ministeriryhmä ja puoluejohto matkaavat Varkauteen ja Savonlinnaan 27.–28. elokuuta.

Keskustan eduskuntaryhmä kokoontuu niin ikään Helsingissä eduskunnassa 26.–27. elokuuta. Ohjelmassa on vierailuja pääkaupunkiseudulla ja puheenjohtajaehdokkaiden paneeli maanantaina kello 17.

Puolueen eduskuntaryhmä, puoluehallitus ja ministerit puolestaan matkustavat Iisalmeen 19.–20. elokuuta. Maanantaina kokouksen jälkeen kello 18.30 pidetään Iisalmen torilla puheenjohtajaehdokkaiden tentti ja tiistaina kierretään oppilaitoksia ja yrityksiä.

Kokoomuksen puoluejohto ja eduskuntaryhmä jalkautuvat Turkuun 20.–21. elokuuta. Turun kauppahalliin mennään puheenjohtaja Petteri Orpon johdolla tiistaina iltapäivällä noin kello 15.45. Eduskuntaryhmän kesäkokous järjestetään 27.–28. elokuuta Espoossa ja Vantaalla.

Vasemmistoliiton ministeriryhmä kokoontuu Porvooseen 21. elokuuta. Ministerit Li Andersson ja Aino-Kaisa Pekonen lähtevät matkaan polkupyörillä Helsingistä kello kahdeksan ja saapuvat Porvoon torille kello 10.15. Puolueen eduskuntaryhmä pitää kokouksen Kemissä 27.–28. elokuuta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kokoontuu Joensuussa 29.–30. elokuuta, missä toritapahtuma on torstaina kello 17. Perjantaina iltapäivällä kansanedustajat kiertävät maakunnan keskuksia.

RKP:n eduskuntaryhmä liikkuu 21.–22. elokuuta Pietarsaaren seudulla, käy yrityksissä, sairaalassa ja tapaa yleisöä kävelykadulla torstaina kello 17.

Kristillisillä Oulussa varsinainen puoluekokous

Kun muut puolueet pitävät kesäkokouksiaan, kristillisdemokraateilla on varsinainen puoluekokous 24.–25. elokuuta Oulussa.

Kokouksessa valitaan kahdeksi vuodeksi puolueen puheenjohtaja, kolme varapuheenjohtajaa sekä puoluevaltuusto.

Puolueen puheenjohtajana toimiva Sari Essayah ilmoitti runsas viikko sitten harkitsevansa jatkoehdokkuuttaan. Syynä on heinäkuun lopussa varmistunut alkuvaiheen rintasyöpädiagnoosi. Essayah jäi samalla kahden viikon sairaslomalle mutta toivoi palaavansa eduskuntatyöhön syyskuussa.

Puoluekokouksen ohjelmassa on Essayahin poliittinen katsaus, ja puheenjohtajiston vaalit käydään lauantaina. Essayahilla ei ole ollut haastajaa, mutta varapuheenjohtajiksi on kymmenkunta ehdokasta. Nykyisistä ensimmäinen ja kolmas, Tiina Tuomela ja Sari Tanus, mielivät jatkamaan.

Lue lisää

Karjanlanta ideologisessa hyötykäytössä

Ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari haluaa valjastaa diplomaatit vientityöhön – "Meillä on erinomaisia suurlähettiläitä tehtävään"

SDP:n Rinne: Koronan myötä aluekehitys Suomessa saattaa kääntyä tasapainoisemmaksi – "Maakuntiin tarvitaan lisää koulutuspaikkoja"

Antti Rinne vastustaa menoleikkauksia eikä lähtisi perumaan hallitusohjelman menoeriä, vaikka koronavirus sakkaa Suomen talouden