Politiikka

SDP:n Lindtman: Helsinki on kiistatta koko Suomen kasvun moottori

Haluamme ymmärtää niin Helsingin kuin muidenkin suurten kaupunkikeskusten kehityksen tarpeita, Antti Lindtman totesi kesäkokouksessa.
SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Eduskuntatalossa Helsingissä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokous järjestetään tänä vuonna Helsingissä. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoi puheessaan, että Helsinki ja koko Helsingin seutu on kiistatta koko Suomen kasvun moottori, jonka menestys heijastuu kaikkialle Suomeen.

"Kesäkokous Helsingissä kertoo halustamme ymmärtää niin Helsingin kuin muidenkin suurten kaupunkikeskusten kehityksen tarpeita. Kaupunkien on pärjättävä, jotta koko Suomi pärjää."

Lindtman totesi esittäneensä viime vuoden kesäkokouksessa Itämeren pelastamiseksi toimia, jotka menevät nyt eteenpäin, kun edellinen hallitus ei niihin tarttunut.

Hän lupasi, että uusiin toimiin ryhdytään muun muassa lisäämällä julkisissa hankinnoissa kasvisruoan osuutta.

"Itämerta suojellaan nyt uusin toimin muun muassa laajentamalla peltojen kipsi-, rakennekalkki- ja ravinnekuitukäsittelyä sekä lisäämällä julkisissa hankinnoissa ja ruokapalveluissa kasvispainotteisen ruoan osuutta", Lindtman sanoi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

HS: Antti Lindtman ei pyri SDP:n johtoon ensi kesänä

SDP esittää Sanna Marinia uudeksi pääministeriksi – MTK:n Juha Marttilan mukaan hallitusohjelman toteuttaminen on nyt tärkeintä

Pääkaupunki oli Touko Aallolle kuin vieras hovi – "Käytännössä kaikki valta vihreissä on Helsingissä"