Valtiovarainministeriön talousarvioesityksessä ehdotetaan lisää rahaa ministereille ja heidän avustajilleen - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Valtiovarainministeriön talousarvioesityksessä ehdotetaan lisää rahaa ministereille ja heidän avustajilleen

Palkkausta varten varatty summa on noin 5 miljoonaa euroa suurempi kuin kuluvana vuonna.
Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) esitteli ehdotusta jo keskiviikkona. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Valtiovarainministeriön seuraavan vuoden budjettiehdotuksessa esitetään miljoonien eurojen korotusta ministereiden ja heidän avustajiensa palkkaukseen. Ehdotuksessa Antti Rinteen hallituksen ministerit, heidän valtiosihteerinsä ja erityisavustajansa saisivat palkkaukseen yhteensä 11,5 miljoonaa euroa. Summa on noin 5 miljoonaa euroa suurempi kuin tänä vuonna.

Valtioneuvoston kanslia perustelee tiedotteessa korotustarvetta ministerien, valtiosihteerien ja erityisavustajien määrän nousulla palkkioperusteiden tarkistuksella sekä edellisen hallituksen ministereiden palkkioihin kohdistettujen säästöjen poistamisella.

Valtionvarainministeriö julkaisi tänään kokonaan budjettiesityksensä, jonka se toimittaa muille ministeriöille. Muiden ministeriöiden kanssa käydään erilliset neuvottelut tämän kuun lopulla.

Lopullinen budjetti valmistuu hallituksen budjettiriihessä syyskuussa.

Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) esitteli ehdotusta jo keskiviikkona.

Budjettiehdotus ensi vuodelle on yhteensä 57 miljardia euroa eli noin 1,5 miljardia enemmän kuin kuluvan vuoden varsinaisessa talousarviossa. Ehdotus on 2,3 miljardia euroa alijäämäinen.

Ensi vuoden alijäämän arvioidaan kasvavan kuluvasta vuodesta puolella miljardilla eurolla. Valtionvelka nousee ministeriön arvion mukaan 109 miljardiin euroon.

Lue lisää

Koronarajoituksien purkaminen jatkuu – etätyösuositus päättyy ja yli 500 ihmisen yleisötilaisuudet ovat taas sallittuja

Hallituksen etätyösuositus päättyy – suomalainen yritykset ei pidä kiirettä toimistoon palaamisen kanssa

Hallitus ja oppositio ovat eri linjoilla EU:n massiivisesta raharatkaisusta – "Kaikkea ei voitu saada. Kun niin merkittävästi supistettiin, jotkin määrärahat jäivät pienemmiksi kuin oli esitetty"

Hallitus haluaa purkaa ulkoistettujen sotepalveluiden jättisopimukset – tavoite saattaa törmätä perustuslakiin ja EU-direktiiviin