Politiikka

Essayah pyrkii jatkoon kristillisdemokraattien puheenjohtajana – "Leikkaus onnistui eikä syöpä ole levinnyt"

Istuvalle puheenjohtajalle ei ole ilmaantunut vastaehdokkaita tulevana viikonloppuna pidettävään puoluekokoukseen.
Jaana Kankaanpää
Essayah on toiminut kristillisdemokraattien puheenjohtajana vuodesta 2015.

Rintasyöpään sairastunut Sari Essayah hakee jatkokaudelle kristillisdemokraattien puheenjohtajana, puolue kertoo verkkosivuillaan.

"Olen tänään saanut hyviä uutisia siitä, että leikkaus onnistui eikä syöpä ole levinnyt. Myös leikkauksesta toipuminen on edennyt hyvin", Essayah kertoo.

Essayahin mukaan jatkohoitoja arvioidaan myöhemmin ja ne alkavat syksyllä. Hän kertoo palaavansa eduskuntatyöhön istuntokauden alussa syyskuussa.

"Olen sairaslomani aikana saanut tuhannet rohkaisevat ja kannustavat viestit, myös aivan tuntemattomilta ihmisiltä, ja tiedän suuren joukon ihmisiä rukoilleen puolestani. Lämmin kiitos kaikesta tuesta", Essayah sanoo.

Essayah kertoi elokuun alussa sairastuneensa rintasyöpään. Tuolloin hän ilmoitti myös harkitsevansa jatkoaan puolueen johdossa.

Kristillisdemokraattien puoluekokous pidetään tulevana viikonloppuna Oulussa. Essayah on toiminut kristillisdemokraattien puheenjohtajana vuodesta 2015. Vastaehdokkaita ei ole.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kohtuus kaikessa

Sari Essayah: "Veikkaus joutui myrskyn silmään – yhä voimakkaampaa mainontaa, enemmän peliautomaatteja ja pienituloisia peliongelmaisia"

Yksi risti kaksi – kenelle pennit miljoonaksi?