Valitut Palat kysyi: Petteri Orpo on suomalaisten mielestä paras vaihtoehto hoitamaan maan asioita - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Valitut Palat kysyi: Petteri Orpo on suomalaisten mielestä paras vaihtoehto hoitamaan maan asioita

Nykyinen pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sai kyselyssä puoluejohtajista vasta neljänneksi eniten kannatusta.
Carolina Husu
Petteri Orpoa piti järkevimpänä hoitamaan Suomen asioita 22,7 prosenttia vastaajista.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on Valittujen Palojen kyselyn mukaan suomalaisten mielestä puoluejohtajista paras vaihtoehto hoitamaan Suomen asioita.

Toiseksi eniten kannatusta sai perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja kolmanneksi eniten keskustan väistyvä puheenjohtaja ja entinen pääministeri Juha Sipilä.

Nykyinen pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sai kyselyssä kannatusta puoluejohtajista vasta neljänneksi eniten.

Petteri Orpoa piti järkevimpänä hoitamaan Suomen asioita 22,7 prosenttia vastaajista. Jussi Halla-ahoa taas kannatti 21,3 prosenttia vastaajista ja Juha Sipilää 13,3 prosenttia vastaajista. Antti Rinne sai kyselyssä 10,7 prosentin kannatuksen.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah oli kyselyssä viidentenä 6,7 prosentin kannatuksella. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja Liike Nytin johtohahmo Harry Harkimo olivat jaetulla kuudennella sijalla tasan kuuden prosentin kannatuksella.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sai 2,7 prosentin kannatuksen ja vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo 0,7 prosentin kannatuksen.

Kymmenen prosenttia vastaajista ei osannut tai halunnut nimetä järkevintä puoluejohtajaa.

Valittujen Palojen kysely toteutettiin nettikyselynä 30.7.-15.8.2019. Siihen vastasi 150 henkilöä, jotka ovat lehden asiakas- ja markkinointirekisterissä. Rekisteri edustaa Valittujen Palojen mukaan maantieteellisesti ja sosioekonomisesti hyvin Suomen aikuisväestöä.

Lue lisää

Marinin suosio kantaa demareita

Maskivelvoite saattaa tulla toisen korona-aallon iskiessä — THL:n suositusta maskien käytöstä odotetaan torstaina

Demokraatti: SDP:ltä varovaista tukea eläkeläisten verotuksen uudistamiselle

Hallitus ja oppositio ovat eri linjoilla EU:n massiivisesta raharatkaisusta – "Kaikkea ei voitu saada. Kun niin merkittävästi supistettiin, jotkin määrärahat jäivät pienemmiksi kuin oli esitetty"