Kärnä vaatii tuontikieltoa brasilialaisille tuotteille ja latelee Bolsonarolle madonluvut: "Mies näyttää olevan niin kiero, että pipokin pitää ruuvata päähän" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Kärnä vaatii tuontikieltoa brasilialaisille tuotteille ja latelee Bolsonarolle madonluvut: "Mies näyttää olevan niin kiero, että pipokin pitää ruuvata päähän"

Kärnän mukaan Brasilian sademetsien polttamisessa ei ole kyse ympäristöpsykoosista.
Jarkko Sirkiä
Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) vaatii Brasiliaa vastuuseen Amazonin sademetsien polttamisesta.

Keskustan kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä vaatii, että Euroopan unioni asettaa brasilialaisen soijan ja lihan tuontikieltoon.

Kärnän mukaan Brasilian sademetsissä harjoitettava kaskiviljely on uhka koko ihmiskunnan tulevaisuudelle.

"Samaan aikaan, kun Euroopan unioni ja muut maat kamppailevat ilmastonmuutoksen torjumiseksi, poltetaan Brasiliassa häikäilemättä sademetsää soijanviljelyn ja karjankasvatuksen tieltä. Jokainen brasilialaisesta soijasta suoraan tai välillisesti riippuvaisia tuotteita käyttävä on ilmastotuholainen", Kärnä kertoo tiedotteessaan.

"Meidän on uskallettava asettaa kaikki brasilialaiset soijatuotteet ja lihat boikottiin, kunnes tämä sikailu sademetsissä saadaan loppumaan. Suomessa K- ja S-ryhmän sekä Lidlin tulisi poistaa kaikki tällaiset tuotteet välittömästi hyllyistään. On hienoa, että kotimaisessa lihantuotannossa rehusoijasta on jo käytännössä luovuttu."

Kärnä toteaa, että Brasilia on saatettava ruotuun ja samaan rintamaan ilmastonmuutosta torjuvien maiden kanssa.

"On välttämätöntä, että YK käy keskustelun Brasilian tilanteesta ja määrittelee pakotteet, joilla maa palautetaan noudattamaan Pariisin ilmastosopimusta. Brasilian presidentin Jair Bolsonaron lausunnot tämän katastrofin ympärillä ovat käsittämättömiä ja mies näyttää olevan niin kiero, että pipokin pitää ruuvata päähän."

"Tässä ei ole kyse mistään ”ympäristöpsykoosista”, vaan koko ihmiskunnan hätätilasta", Kärnä päättää tiedotteensa.

Lue lisää:

Brasilian presidentti lateli tulikivenkatkuista tekstiä ranskalaiselle virkaveljelleen – Amazonin metsäpalokeskustelu roihuaa somessa

Lue lisää

Keskustan kansanedustaja: Ministeriön koronatoimet tuhoavat Lapin elinkeinoja kuin vetäytyvän Saksan armeija 1944–1945 – ryhmänjohtaja ei kommentoi

Puolustusvoimia muonittava Leijona Catering vastaa: Ruotsin kautta kiertää vain 4 400 munaa vuodessa

MTV Uutiset: Ruotsalaisen kauramaitoyhtiö Oatlyn osaomistaa nyt yhtiö, joka hakkaa sademetsiä Brasiliassa

Digitaalinen renki, vaan ei isäntä