Ei pakolaisia Suomeen Välimereltä – Keskustan puheenjohtajaksi pyrkivät Kaikkonen ja Kulmuni peräänkuuluttavat Euroopan laajuista ratkaisua - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Ei pakolaisia Suomeen Välimereltä – Keskustan puheenjohtajaksi pyrkivät Kaikkonen ja Kulmuni peräänkuuluttavat Euroopan laajuista ratkaisua

Keskustaministerit pitävät tärkeänä ihmissalakuljetuksen torjumista ja Afrikan nousun tukemista.
MARJA SEPPALA
Keskustan puheenjohtajuutta tavoittelevat ministerit Antti Kaikkonen ja Katri Kulmuni vaihtoivat ajatuksiaan puolueen yleisötilaisuudessa Kouvolassa eilen torstaina.

Keskustan puheenjohtajuutta tavoittelevat elinkeinoministeri Katri Kulmuni ja puolustusministeri Antti Kaikkonen eivät kumpikaan lämpene Välimereltä pelastettavien siirtolaisten ottamiselle Suomeen.

"Suomeen ei pidä ottaa sieltä nyt siirtolaisia, vaan tarvitaan Euroopan laajuinen ratkaisu, jossa useat valtiot yhdessä hakevat ratkaisuja ongelmaan", Kulmuni toteaa.

Kulmunin mielestä siirtolaisten virta Afrikasta Välimeren yli Eurooppaan ei ratkea sillä, että tulijoita otetaan vastaan laiva kerrallaan.

"Ihmisiä pitää ensisijaisesti auttaa heidän kotiseuduillaan. Meidän täytyy tukea Afrikan nousua", elinkeinomininisteri perustelee.

Puolustusministeri Kaikkonen ei myöskään ottaisi Välimereltä pakolaisia Suomeen.

"En oikein lämpene sille. Pitäisi torjua ihmissalakuljetusta, joka on juurisyy koko valtavan ongelman takana."

Kaikkonen peräänkuuluttaa Kulmunin tavoin EU-maiden yhteistä ratkaisua siirtolaiskriisiin.

"Tästähän nyt neuvotellaan parhaillaan eurooppalaisissa pöydissä, että löytyykö sellaista yhteistä ratkaisua. Vaikeaa se tuntuu kyllä olevan:"

Lue lisää

Keskustan puoluesihteeri Pirkkalainen: "Keskusta tarjoutunut maksamaan Katri Kulmunin esiintymiskoulutukset" – Kulmuni maksaa koulutukset kuitenkin itse

Ex-ministeri Korkeaoja: Ministeriö maksoi esiintymisvalmennukseni – Kulmunin ei pitäisi maksaa laskua itse

Kulmuni: Maksan esiintymiskoulutusten kustannukset takaisin ministeriöille

SK: Kulmuni on käyttänyt konsulttipalveluita lähes 50 000 eurolla, laskut ministeriöille