Politiikka

Leppä vetoaa kauppaan ja ravintoloihin: "Laittakaa brasilialainen liha boikottiin"

Maa- ja metsätalousministerin mukaan kaupoilla ja ravintoloilla on nyt näytön paikka siirtyä sanoista tekoihin vastuullisuusperiaatteissaan.
Jarno Mela
Lepän mukaan sademetsien pelastaminen on päättäjien vastuulla.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) vetoaa kauppoihin ja ravintoloihin, jotta he asettaisivat brasilialaisen lihan boikottiin.

"Haluan nähdä täyskiellon sellaiselle tuontilihalle, jonka tuotanto on vastoin kaikkia ilmastosopimuksia, joita itse noudatamme, sekä tuotettu täysin vastoin omia eläinten hyvinvointiin ja antibiootteihin liittyviä standardejamme", Leppä kirjoittaa Twitterissä jakamassaan kannanotossa.

"Tämä olisi palvelus myös kuluttajille, sillä yhä useampi ottaa ilmasto- ja vastuullisuuskysymykset huomioon ravintoiloissa asioidessaan ja ruokaostoksia tehdessään."

Leppä penää päättäjiltä aktiivista otetta tilanteeseen.

"On syytä korostaa, että sademetsien pelastaminen ei voi olla yksittäisten kuluttajien vastuulla. Sen sijaan meidän päättäjien vastuulla se on."

Hän korostaa suomalaisen lihan olevan brasilialaista ympäristötietoisempi valinta.

"Naudanlihan tuotanto perustuu meillä itse kasvatettuun nurmirehuun, eikä se syrjäytä viljantuotantoon soveltuvaa peltoviljelyä. Tuotantoa valvotaan tarkasti ja sitä koskevat tuet ovat ympäristöehdollisia", Leppä painottaa

Eilen valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) ilmoitti tiedotteessaan haluavansa selvittää mahdollisuuden brasilialaisen lihan tuonnin kieltämiseksi Suomeen ja koko EU:hun. Lintilän kommentit huomioitiin myös kansainvälisesti.

Lue lisää:

Lintilä tahtoo selvittää tuontikieltoa brasilialaiselle naudanlihalle: ”Nyt tarvitaan EU:lta vaikuttavia toimia"

Lintilän kommentti brasilialaisesta lihasta noteerattiin myös maailmalla

Poliitikot ovat vaatineet brasilialaiselle lihalla tuontikieltoa – näin kauppajätit kommentoivat asiaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mika Lintilä toiminut tiistaina tuhat päivää ministerinä

Hallitus löysi budjettiriihessä yhden yritystuen, joka voidaan poistaa – kuljetusalan SKAL ei pidä sitä edes yritystukena ja on järkyttynyt

Leppä: Fosforitutkimus antaa selkänojaa seuraavan tukikauden valmisteluun