Politiikka

Lukijalta: Etelä- ja Länsi-Suomen maakuntaliittojen vaatimuksissa on kyse silkasta kateudesta – "Nyt on käynnissä historiamme suurin omaisuuksien uusjako"

"Pääkaupunkiseutu hamuaa alueelleen kaikki mahdolliset virastot ja liikelaitokset varjellen mustasukkaisesti nykyisiä."
Sanne Katainen
Asuntojen hinnat laskevat maaseudulla, kaupungeissa kallista asumista joudutaan tukemaan asumislisillä.

Etelä- ja Länsi-Suomen maakuntaliitot ovat alkaneet vaatia leijonan osuutta Suomen saamista EU-tuista, joiden tarkoitus on tukea syrjäseutujen asutusta ja elinvoimaisuutta. Vaatimuksissa kyse ei ole muusta kuin silkasta kateudesta, jota paremmin pärjäävät alueet tuntevat heikompaa osapuolta kohtaan.

Yhtä hyvin perustein joku tai jotkut voivat alkaa vaatia sosiaalitukien uusjakoa. Myös ne jakautuvat epätasaisesti köyhimmän väestönosan haukatessa niistä leijonan osan itselleen.

Jo nyt on käynnissä historiamme suurin omaisuuksien uusjako. Vihervasemmisto etunenässä ja lähes kaikki muut puolueet perässä haluavat tyhjentää vihreän maaseudun ihmisistä ja siirtää heidät asutuskeskusten kivierämaihin. Valtaosan pääkaupunkiseudulle, jossa infraa joudutaan koko ajan laajentamaan kasvavan väestön tarpeisiin.

Rahoitus tulee joko kokonaan tai osaksi julkisista varoista eli jokaiselta veronmaksajalta kautta Suomen.

Seurauksena on ollut asunto­hintojen romahdus syrjäseuduilla ja pienissä asutuskeskuksissa. Joillain alueilla taloista on tullut peräti arvottomia. Se tarkoittaa, ettei omistusasuntoon uudessa asuinpaikassa ole mitään mahdollisuutta, vaan on jättäydyttävä yhteiskunnan tukiviidakon varaan.

Pääkaupunkiseutu hamuaa alueelleen kaikki mahdolliset virastot ja liikelaitokset varjellen mustasukkaisesti nykyisiä. Joskus puhuttiin hajasijoittamisesta, nyt se on täysin unohdettu. Jopa Ruotsi on ollut tässä meitä viisaampi.

Esa Aittokallio

Piikkiö

Lue kaikki MT:n mielipidekirjoitukset

Lue lisää

Luottamus rauhoittaa

Maakunnissa tarvitaan rohkeutta ja näkemystä

Aluevaalit ovat palvelujen kannalta tärkeimmät vaalit

Äänet keskitettävä oman kylän ehdokkaalle