Kokoomuksen puoluesihteeriksi nousemassa usean ministerin erityisavustajana työskennellyt pappi - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Kokoomuksen puoluesihteeriksi nousemassa usean ministerin erityisavustajana työskennellyt pappi

Tällä hetkellä Kristiina Kokko toimii Akavan kehityspäällikkönä.
Timo Aalto
Kokoomuksen uusi puoluesihteeri valitaan lauantaina puoluevaltuuston kokouksessa.

STT:n tietojen mukaan kokoomuksen puoluesihteeriksi on nousemassa ammattiliitto Akavan kehityspäällikkö Kristiina Kokko. Hän on toiminut aiemmin muun muassa kokoomuksen ministeriryhmän erityisavustajana.

Kokoomuksen uusi puoluesihteeri valitaan lauantaina puoluevaltuuston kokouksessa. Käytännössä kokoomuksessa puoluesihteeri valitaan puheenjohtajan esityksen perusteella.

Puolue kertoi kesäkuussa, että nykyinen puoluesihteeri Janne Pesonen jättää tehtävänsä. Pesonen ehti toimia puoluesihteerinä reilut kolme vuotta.

Puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo on aiemmin sanonut, että oppositioasema edellyttää kokoomukselta uudenlaista asennoitumista, jonka myötä myös puoluesihteerin roolia uudistetaan.

Kokolla on laaja kokemus erityisavustajan tehtävistä. Kokoomuksen ministeriryhmän erityisavustajana hän toimi aivan edellisen hallituskauden loppumetreillä, kun Anssi Kujala jäi virkavapaalle. Aiemmin Kokko on ollut opetus- ja kulttuuriministerin, ympäristöministerin, sisäministerin ja eduskunnan varapuhemiehen avustajana.

Koulutukseltaan Kokko on teologian maisteri. Hän on työskennellyt myös seurakuntapastorina.

Lue lisää

Kokoomuksen uusi puoluesihteeri Kristiina Kokko tähtää jäsenmäärän nostamiseen – oppositiokausi "laittaa painetta puoluetoimiston suuntaan"

Keskustan puoluesihteeriehdokkaat tarjoavat eri lääkkeitä puolueensa murheisiin: Hakala perää omia avauksia, Pirkkalainen tähyää järjestöihin ja yrityksiin

Keskustan puoluesihteeri Ovaska ei hae jatkokautta

Kärnä ei pyri keskustan puoluesihteeriksi: "Koen, että voin palvella puoluetta sekä Suomen kansaa paremmin jatkamalla politiikassa"