Politiikka

Kulmunin mukaan keskustan on ajettava vahvaa aluepolitiikkaa – Kaikkonen puhuu "tolkun" ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikasta

Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan tänään lauantaina iltapäivällä ylimääräisessä puoluekokouksessaan Kouvolassa.
Jaana Kankaanpää
Antti Kaikkonen, Katri Kulmuni ja Jari Tasanen kisaavat keskustan puheenjohtajuudesta.

Keskustan puheenjohtajaehdokkaat kohtasivat tänään viimeistä kertaa paneelikeskustelussa puolueen Kouvolan ylimääräisessä puoluekokouksessa.

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni lupaa ajaa vahvaa aluepolitiikkaa, mikäli tulee valituksi puoluejohtajaksi.

"Keskustaa erottaa kaikista puolueista kysymys keskittämisestä ja hajauttamisesta. Keskustan täytyy huolehtia kaikista kotiseuduista ja niiden kehittämisestä, olivatpa ne sitten maaseudulla tai lähiöissä", Kulmuni korostaa.

Hartolalainen marjanviljelijä Jari Tasanen, joka on myös ehdolla puheenjohtajaksi, veisi hajauttamisen astetta pidemmälle.

"Keskustan puoluetoimisto pitäisi siirtää Jyväskylään tai Hämeenlinnaan. Esitän samaa myös MTK:n keskustoimistolle", Tasanen linjaa.

Puolustusministeri Antti Kaikkosen mielestä keskustan on kyettävä tarjoamaan "tolkun" vaihtoehtoja poliittisten ääripäiden väliin esimerkiksi ilmastosta tai maahanmuutosta puhuttaessa.

"Vihreät ja perussuomalaiset hallitsevat liikaa keskustelua aika äärimmäisillä näkemyksillään. On jopa vaadittu lihansyönnin ja autoilun lopettamista kokonaan. Keskustan on otettava ilmastohaaste tosissaan, mutta tarjottava arkijärkisiä ratkaisuja", Kaikkonen toteaa.

"Sama pätee maahanmuuttoon. On ajettava tiukkaa mutta oikeudenmukaista linjaa. Autamme hädänalaisia, muttemme rikollisia."

Myös Kulmunin mielestä keskustan on tarjottava maltillinen vaihtoehto ääripäiden välissä.

"Ei voi olla niin, että yksi puolue omii kokonaan maahanmuuttokeskustelun tai ilmasto- ja ympäristöasiat."

Keskustan uusi puheenjohtaja valitaan tänään lauantaina iltapäivällä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Keskustalla puoluekannatus ja äänestyspäätös korreloivat kaikkein heikoimmin arvoihin ja aatteeseen" – nyt on muututtava, mutta miten?

Lapsiperheköyhyyden poistaminen on yhteinen tehtävämme

Keskustalaiset ihmettelevät perussuomalaisten kannanottoa: "Maatalouden kannattavuutta ja maaseudun elinvoimaa edistetään budjetissa järkivihreiden ratkaisujen kautta"