Politiikka

Kokoomuksen uusi puoluesihteeri Kristiina Kokko tähtää jäsenmäärän nostamiseen – oppositiokausi "laittaa painetta puoluetoimiston suuntaan"

Kokko arvioi Akava-taustansa vuoksi tuntevansa erityisesti koulutettujen kaupunkilaisten ajattelua.
Uusi puoluesihteeri Kristiina Kokko ja puheenjohtaja Petteri Orpo kokoomuksen puoluevaltuuston syyskokouksessa Helsingissä 7. syyskuuta 2019. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Kokoomuksen uusi puoluesihteeri Kristiina Kokko pyrkii keskittymään puolueen jäsenmäärän nostamiseen ja toimimaan kokoomuksen äänitorvena ihmisten arkeen liittyvissä asioissa.

"Lähdemme uudistamaan kokoomuksen kenttätoimintaa kaikilla tasoilla", Kokko sanoi valintansa jälkeen tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Näitä ovat jäsenien hankinta ja heidän sitoutumisensa.

"Tietenkin tähtäimessä ovat vahva kokoomusorganisaatio ja toisaalta kuntavaalit."

Puoluetoimiston rooli puolueen toiminnassa korostuu oppositiokaudella, Kokko arvioi.

"Kun puuttuu ministeriöissä työskentelevä henkilökunta puolueelta, niin kyllä se laittaa painetta puoluetoimiston suuntaan."

Kokoomuksen puoluevaltuusto valitsi Kokon tehtäväänsä Helsingissä lauantaina. Päätös oli yksimielinen.

Helsinkiläinen Kokko, 41, on työmarkkinakeskusjärjestö Akavan kehityspäällikkö. Hän arvioi, että työ Akavassa antaa puoluesihteerille eväitä jäsenyyteen liittyvissä teemoissa.

Erityisen hyvin hän arvioi Akava-taustansa vuoksi tuntevansa koulutettujen kaupunkilaisten ajattelua. Hän kuitenkin toivoo, että kokoomuksen viesti tavoittaa kaikki suomalaiset.

"Haluan tuoda oman panokseni siihen, että kokoomus puhuu muustakin kuin vahvasta ja vastuullisesta talouspolitiikasta."

Aiemmin Kokko on toiminut esimerkiksi monen ministerin erityisavustajana ja kokoomuksen opiskelijajärjestön Tuhatkunnan puheenjohtajana.

Koulutukseltaan Kokko on teologian maisteri. Hän on työskennellyt myös seurakuntapastorina Lauttasaaressa Helsingissä. Hän aikookin tehdä papin töitä silloin tällöin puoluesihteerin työn ohessa.

Kokon edeltäjä Janne Pesonen kertoi kesäkuussa jättävänsä tehtävän. Pesonen valittiin puoluesihteeriksi helmikuussa 2016.

Lue lisää