Politiikka

Kaikkosen kannattajat pettyivät – "On suuri huoli, eteneekö puolue Etelä-Suomessa"

Puheenjohtajavaalin tulosten julkistamisen jälkeen alkoivat Katri Kulmunin kannattajien voitonjuhlat. Antti Kaikkosen kannattajajoukoissa oli havaittavissa pettymystä.
Jaana Kankaanpää
Vantaalainen Jasi Kuokkanen kantaa huolta keskustan tulevaisuudesta Etelä-Suomessa.

Keskustan puheenjohtajavaalin Katri Kulmunille hävinneet Antti Kaikkosen kannattajoukot joutuivat nielemään Kouvolassa tappion karvaan kalkin.

Jasi Kuokkanen Uudeltamaalta kertoo olevansa huolissaan siitä, miten keskustan kannatus jatkossa kehittyy Etelä-Suomessa.

"Kun Kaikkosta ei valittu, on eteläisen Suomen keskustaväellä huoli siitä, miten saadaan luotua kannatusta pääkaupunkiseudulla. Sehän on meille elämän ja kuoleman kysymys", Kuokkanen luonnehtii.

"Ei ole mikään salaisuus, että Etelä-Suomessa moni nyt pettyi. Mutta toki yhtenä joukkueena lähdetään Kouvolasta eteenpäin, ja tuetaan valittua puheenjohtajaa Kulmunia", Kuokkanen toteaa.

Helena Tuuri-Tammela Isostakyröstä kannatti myös Kaikkosta, ja kertoo tuoreeltaan olevansa pettynyt.

"Kannatin Anttia ja kannatan häntä kyllä edelleenkin. Antti piti upean kokouspuheen. Harmittaa, ettei häntä valittu", Tuuri-Tammela sanoo.

Isokyröläinen kuitenkin toteaa samaan hengenvetoon, että puolue jatkaa yhtenäisenä eteenpäin Kouvolasta.

"Ei kenttäväki ole mitenkään hajalla. Ongelma on ollut siinä, että sanomamme ei ole ollut kirkas. Katrilla on nyt näytön paikka."

Kulmunia tukenut Jussi Tervo Lapinlahdelta toivoo, että Kulmunin valinnan myötä keskusta saa palautettua takaisin siltä viime vuosina huvennutta kannatusta.

"Nukkuvat äänestäjät, perussuomalaisiin siirtyneet ja nuoret. Uskon, että Kulmuni vetoaa näihin ryhmiin ja kannatus nousee", Tervo sanoo.

"Katrilla on selvät lausunnot ja hyvä yleinen ryhti", hän kehuu.

Olga Oinas-Panuma Pudasjärveltä iloitsee Kulmunin valinnasta.

"Katri on nuori ja vielä ryvettymätön. Hän on uudistushaluinen, tuore kasvo, jollaista keskusta nyt tarvitsee", Oinas-Panuma toteaa.

Oinas-Panuma uskoo, että keskusta siirtyy Kulmunin johdossa "lähemmäs ihmistä."

"Keskustan täytyy huolehtia perheistä ja koko Suomesta. Kulmunin aluepoliittinen sanoma vetosi minuun."

Oinas-Panuman mielestä keskustan on myös oltava keskusteleva puolue, joka tulee toimeen muiden puolueiden kanssa.

Lue lisää