LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Politiikka

Keskustan Kulmuni korosti linjapuheessaan sosiaalista ja alueellista tasa-arvoa

Katri Kulmunin mielestä keskustan tärkein tehtävä Rinteen hallituksessa on huolehtia järkevästä taloudenpidosta.
Jaana Kankaanpää
Elinkeinoministeri Katri Kulmuni piti torstaina ensimmäisen linjapuheensa keskustan puheenjohtajana. Kuva on viikonlopun keskustan puoluekokouksesta Kouvolasta.

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni käytti tänään torstaina ensimmäisen linjapuheensa keskustan puheenjohtajana.

Kulmuni aloitti linjapuheensa yhteiskunnallisella tasa-arvolla.

"Suomalaisille keskeisiä arvoja ovat yhteiskunnallinen tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus. Niiden puolesta taistelemaan keskusta on perustettu. Kitkemään pois räikeää eriarvoisuutta, yhdistämään suomalaisia, rakentamaan maata paremmaksi tuleville sukupolville."

Kulmunin mukaan Suomi erilaistuu, mutta se ei saa eriarvoistua.

"Yhdenvertaisten perusteiden täytyy toteutua jokaiselle. Lasten täytyy päästä terveelliseen kouluun, ikäihmisten pitää saada hoivaa ja väylien on oltava kunnossa. Tämä koskee niin maaseutua kuin kaupunkia, koko maata."

Kulmuni korostaa, että muissa Pohjoismaissa aluepolitiikkaa tehdään vahvalla konsensuksella, yhteistyöllä läpi puoluekentän.

"Onnistuisiko se Suomessakin? Ovatko muut puolueet valmiita kirjoittamaan aluepolitiikkaan uuden luvun? Minä ja keskusta olemme."

Kulmunin mielestä keskustan tärkein tehtävä Antti Rinteen (sd.) hallituksessa on huolehtia järkevästä taloudenpidosta.

"Keskusta on valmis kääntämään kaikki kivet sen puolesta, että hallitusohjelmassa sovittu tavoite 60 000 työpaikasta vaalikauden aikana toteutuu", Kulmuni korostaa.

"Ensimmäisiä työllistäviä ratkaisuja on tultava ulos jo ensi viikon budjettiriihessä."

Kulmuni nostaa esiin punamultayhteistyön perinteet suomalaisen yhteiskunnan rakentamisessa.

"Keskustan ja SDP:n yhteisenä tavoitteena on ollut ja tulee myös tulevaisuudessa olla yhteisen Suomen kehittäminen niin, että jokaisella on työtä ja kaikki suomalaiset ja koko maa pysyvät samassa veneessä."

Keskustajohtaja sanoo haluavansa luoda toivoa siihen, että ilmastonmuutos pystytään ratkaisemaan.

"Me pystymme korvaamaan saastuttavan fossiilisen energian uusiutuvalla, kehittämään kotimaista maa- ja metsätaloutta, ja ottamaan aina parhaan tekniikan käyttöön. Tarjoamme osaamista maailmalle ja samalla luomme uusia työpaikkoja Suomeen."

Lue lisää: Kulmuni: Postinjakelusta maaseudulla on huolehdittava – "Tarvittaessa etsitään uusia keinoja"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

EU:n aluetukirahat jaetaan uudelleen – elinkeinoministeri Kulmuni toivoo maakunnilta kompromissia: "Sieltä löytyy se paras asiantuntemus"

Kun lapsia syntyy yhä vähemmän, lapsilisää maksetaan entistä harvemmalle – keskusta haluaa korottaa lapsilisiä säästyvillä rahoilla

Orpo ja Kulmuni antoivat tukensa koulujen joulujuhlien järjestämiselle kirkossa, eivät pelkästään joulukirkolle – HS:n juttu kertoo