LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Politiikka

Antti Rinne ajaa aluepolitiikkaa MT:n kolumnissa — "Tämä hallitus ei jaa Suomea menestyjiin ja häviäjiin, koska se olisi paitsi tyhmää politiikkaa, myös sula mahdottomuus"

Pääministeri Antti Rinteen mukaan viime vuosina aluepolitiikka on ollut heikossa hapessa.
Maija Partanen
Pääministeri Antti Rinteen mukaan uudenlaiseen alue­politiikkaan kuuluu myös ihmisten arjen helpottaminen ja parantaminen. "Lasten varhais­kasvatus, peruskouluihin panostaminen, lukion ja ammatillisen koulutuksen voimavarat sekä korkea­koulutus ovat kaikki siihen liittyviä asioita."

Antti Rinne (sd.) lupaa MT:n kolumnissa, että punamultahallitus ajaa vahvaa aluepolitiikkaa. Pääministerin mukaan viime vuosina on tehty päätöksiä, jotka ovat olleet vahingollisia alueiden ihmisille, yrityksille ja elinvoimalle.

"Vierailin kesällä sekä Savonlinnassa että Kajaanissa. Molemmissa kaupungeissa on nähtävillä, millä tavalla opettaja­koulutusten lakkautukset ovat vaikuttaneet. Ne ovat esimerkkejä päätöksistä, jollaista aluepolitiikan ei pidä olla. Tähän tulee muutos", Rinne vakuuttaa.

Hänen mukaansa hallitus toteuttaa aluekehitystä alueiden vahvuuksien pohjalta. Pääministeri kirjoittaa myös, että harvaan asuttu maaseutu tarvitsee omanlaistaan politiikkaa ja panostuksia.

"Vahvuuksiin panostamisen lisäksi on myös tartuttava haasteisiin, esimerkiksi harvaan asuttujen alueiden arvoaan menettävään asuntokantaan. Helppoja vastauksia ei ole, mutta selvitämme uudenlaisia ratkaisuja, jotka auttavat ihmisiä."

Rinne korostaa, että tämä hallitus ei jaa Suomea menestyjiin ja häviäjiin, koska se olisi paitsi tyhmää politiikkaa, myös sula mahdottomuus.

Lue Antti Rinteen kolumni: Aluepolitiikkaa tarvitaan

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pääministeri Rinne uskoo jäsenmaiden ilmastosopuun vielä Suomen kaudella – Kivihiilimaat edelleen painamassa jarrua

Omistajaohjaukseen tarvitaan ryhtiliike

Antti Rinne: Ilmastokeskustelussa tahallisia väärinymmärryksiä ja pelottelua – lauantaimakkara ja bensa-autot säilyvät