Antti Rinne ajaa aluepolitiikkaa MT:n kolumnissa — "Tämä hallitus ei jaa Suomea menestyjiin ja häviäjiin, koska se olisi paitsi tyhmää politiikkaa, myös sula mahdottomuus" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Antti Rinne ajaa aluepolitiikkaa MT:n kolumnissa — "Tämä hallitus ei jaa Suomea menestyjiin ja häviäjiin, koska se olisi paitsi tyhmää politiikkaa, myös sula mahdottomuus"

Pääministeri Antti Rinteen mukaan viime vuosina aluepolitiikka on ollut heikossa hapessa.
Maija Partanen
Pääministeri Antti Rinteen mukaan uudenlaiseen alue­politiikkaan kuuluu myös ihmisten arjen helpottaminen ja parantaminen. "Lasten varhais­kasvatus, peruskouluihin panostaminen, lukion ja ammatillisen koulutuksen voimavarat sekä korkea­koulutus ovat kaikki siihen liittyviä asioita."

Antti Rinne (sd.) lupaa MT:n kolumnissa, että punamultahallitus ajaa vahvaa aluepolitiikkaa. Pääministerin mukaan viime vuosina on tehty päätöksiä, jotka ovat olleet vahingollisia alueiden ihmisille, yrityksille ja elinvoimalle.

"Vierailin kesällä sekä Savonlinnassa että Kajaanissa. Molemmissa kaupungeissa on nähtävillä, millä tavalla opettaja­koulutusten lakkautukset ovat vaikuttaneet. Ne ovat esimerkkejä päätöksistä, jollaista aluepolitiikan ei pidä olla. Tähän tulee muutos", Rinne vakuuttaa.

Hänen mukaansa hallitus toteuttaa aluekehitystä alueiden vahvuuksien pohjalta. Pääministeri kirjoittaa myös, että harvaan asuttu maaseutu tarvitsee omanlaistaan politiikkaa ja panostuksia.

"Vahvuuksiin panostamisen lisäksi on myös tartuttava haasteisiin, esimerkiksi harvaan asuttujen alueiden arvoaan menettävään asuntokantaan. Helppoja vastauksia ei ole, mutta selvitämme uudenlaisia ratkaisuja, jotka auttavat ihmisiä."

Rinne korostaa, että tämä hallitus ei jaa Suomea menestyjiin ja häviäjiin, koska se olisi paitsi tyhmää politiikkaa, myös sula mahdottomuus.

Lue Antti Rinteen kolumni: Aluepolitiikkaa tarvitaan

Lue lisää

Uusilla koulutusohjelmilla vastataan alueiden osaajapulaan – "Koulutus on ratkaisevaa yritysten kasvulle ja maakuntien elinvoimalle"

Perheihminen Antti Lindtman kuvailee miten homma sujuu päiväkodilla: "Ensin letkulla huuhdotaan pahimmat kurat jo oven ulkopuolella"

Demareiden ryhmäpuheenjohtaja ymmärtää opposition koronatuskaa: "Viikkotolkulla kansalaisten kodeissa nähtiin ruuduilta kuvaa viidestä ministeristä"

Kahden äänen päässä pääministerin salkusta – Antti Lindtman kuvailee itseään kuudenneksi kenttäpelaajaksi ja tukee Sanna Marinia: "Kun Sanna syksyllä valitaan puheenjohtajaksi, puolueessa johtoon on astunut uusi sukupolvi"