Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä haluaa lakkauttaa EU:n alueiden komitean: "Tarvitsemme lisää tehokkaampaa aluepolitiikkaa ja vähemmän byrokratiaa" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä haluaa lakkauttaa EU:n alueiden komitean: "Tarvitsemme lisää tehokkaampaa aluepolitiikkaa ja vähemmän byrokratiaa"

Liipaisimelle joutaisivat Köntän mielestä myös talous- ja sosiaalikomitea.
Janne Impiö
"Jopa Brysselissä näiden instituutioiden työ on jäänyt etäiseksi tai täysin näkymättömäksi", kansanedustaja toteaa.

Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä haluaa lakkauttaa EU:n alueiden komitean, sekä talous- ja sosiaalikomitean. Vaikka alueiden Eurooppa onkin keskeinen osa Euroopan Unionin politiikkaa, ovat nykyiset rakenteet ja instituutiot tulleet Köntän mielensä aikansa päähän.

Euroopan Unionin alueiden komiteaa, sekä talous- ja sosiaalikomiteaa kansanedustaja kuvailee kalliiksi hyvä veli -kerhoiksi, joiden hyödyllisyys on kyseenalainen.

"Tarvitsemme lisää tehokkaampaa aluepolitiikkaa ja vähemmän byrokratiaa", Könttä linjaa.

Kansanedustajan mielestä EU:n alueiden komitea, sekä talous- ja sosiaalikomitea ovat jäänne historiasta, eikä niiden työstä, tehosta tai tuloksista ole juurikaan aitoa näyttöä.

"Jopa Brysselissä näiden instituutioiden työ on jäänyt etäiseksi tai täysin näkymättömäksi", kansanedustaja toteaa.

Alueiden kehittämiseen tarvittaisiin Köntän mukaan aidosti vaikuttavia väyliä.

"Instituutioihin uppoavat rahat voisimme antaa jäsenvaltioiden jaettavaksi aluekehitykseen, joissa ne aidosti hyödyttäisivät alueita ja ihmisiä. Aluepolitiikka on tärkeä osa unionin toimintaa, mutta sitä on tehtävä tehokkaasti alueita kuullen, eikä tukemalla byrokratiaa ja kyseenalaisia instituutioita", Könttä sanoo.

Lue lisää

Uusilla koulutusohjelmilla vastataan alueiden osaajapulaan – "Koulutus on ratkaisevaa yritysten kasvulle ja maakuntien elinvoimalle"

"Suomalaisen viljelijän suurin ystävä on ranskalainen poliittinen johtaja"

"Moni on äimistellyt, miten tämä on mahdollista" – Sari Essayahin mielestä Suomi lähti kriisin varjolla mukaan esityksiin, jotka muuttavat EU:n perusluonnetta

"Tiekartan toimet eivät tällä toteudu", asiantuntijan mukaan siirtymä ilmastoviisaaseen tuotantoon vaatii EU-rahan lisäksi kansallista tukea