Politiikka

Presidentti Sauli Niinistö ehdottaa Iltalehdessä: Velallinen voisi jäädä vuokralle taantuvalla paikkakunnalla olevaan asuntoon – omistussuhde järjesteltäisiin uudelleen

Presidentti Niinistön näkemyksen mukaan myös velkasaneeraus ja velan sovittelu voivat joissain tilanteissa auttaa.
Sanne Katainen
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi tänään eron Antti Rinteen hallitukselle.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ehdottaa Iltalehdessä, että taantuvalla paikkakunnalla asunnon omistava henkilö voisi jäädä vuokralle asuntoonsa, ja samalla sen omistussuhde järjesteltäisiin uudelleen.

Niinistö huomauttaa, että 1990-luvulla monet ihmiset menettivät asuntonsa ja jäivät yhä velkaa pankille. Tilanne on nyt hänen mukaansa sikäli samanlainen, että pahimmassa tapauksessa jäljelle jää tyhjä asunto ja asunnoton velallinen. Näin voi käydä, jos syrjässä sijaitsevalle asunnolle ei löydy ostajaa.

Presidentti Niinistön näkemyksen mukaan myös velkasaneeraus ja velan sovittelu voivat joissain tilanteissa auttaa. Hän korostaa Iltalehdelle, ettei yleistä asuntojen arvon laskua voida todennäköisesti torjua kuin ainoastaan aluepoliittisilla keinoilla. Tosin niidenkin teho voi olla epävarma.

Jo aiemmin Niinistö on todennut, että valtio voisi tukea rahallisesti taantuvilla seuduilla asuntojen arvon laskusta kärsiviä. Hän nosti asian esiin Ylen presidentinvaalitentissä.

Iltalehti: Suomalaisten asuntojen arvot romahtavat karua vauhtia – näin presidentti Niinistö auttaisi pattitilanteessa olevia

Lue lisää