Sitran hallitus: Yliasiamiehen palkaksi 19 000 euroa - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Sitran hallitus: Yliasiamiehen palkaksi 19 000 euroa

Paikalle esitettiin Jyrki Kataista (kok.), mutta poliitikoista koostuva hallintoneuvosto päätti haastatella myös Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuksen professori Markku Wileniuksen.
LEHTIKUVA / Jussi Nukari
Sitran hallitus esittää hallintoneuvostolle, että yliasiamiehen kuukausipalkka olisi 19 000 euroa.

Sitran tulevalle yliasiamiehelle esitetään suurin piirtein samansuuruista palkkaa kuin mitä nykyiselle yliasiamiehelle maksetaan.

Sitran hallitus esittää hallintoneuvostolle, että yliasiamiehen kuukausipalkka olisi 19 000 euroa. Tämän päälle tulevat lomarahat. Mahdollisista muista palkitsemisjärjestelmistä ei ole vielä päätöksiä.

STT pyysi yliasiamiehen valintaan liittyviä asiakirjoja nähtäväkseen. Muun muassa eri ehdokkaiden arviointia koskevan muistion Sitra kertoo tuleva julkiseksi vasta yliasiamiehen valinnan jälkeen.

Nykyisen yliasiamiehen Mikko Kososen kokonaisansiot Sitrasta olivat viime vuonna 271 000 euroa, joka on laskennallisesti noin 22 600 euroa kuukaudessa. Summassa on kuukausipalkkojen ja lomarahojen lisäksi mukana tulospalkkioita vuodelta 2017.

Sitran hallitus esitti viime viikolla uudeksi yliasiamieheksi Jyrki Kataista (kok.), mutta poliitikoista koostuva hallintoneuvosto päätti järjestää vielä haastattelukierroksen kahdelle kärkihakijalle eli Kataiselle ja Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuksen professori Markku Wileniukselle.

Uuden yliasiamiehen valitsee yhdeksänjäseninen kansanedustajista koostuva hallintoneuvosto. Sitä johtaa Antti Lindtman (sd.).

Sitra eli Suomen itsenäisyyden juhlarahasto on eduskunnan alainen rahasto, joka toimii tulevaisuuteen keskittyvän ajatushautomon tapaan. Ylijohtaja hallinnoi huomattavaa, noin 800 miljoonan euron arvoista pääomaa.

Lue lisää

Aatto Prihti kasvoi maalaistalon pojasta talousvaikuttajaksi: "Tämän päivän haaste on suomalaisten ikääntyneiden suuri joukko – velkaa ei voida ottaa loputtomasti"

Tietä uudelle ajattelulle – Mikko Kosonen: "Kyllä 10 vuotta yhtä johtajaa pitää riittää"

Vaikuttavuutta arvioitava paremmin, mutta "jos Sitra tekisi vain sellaista, jonka voi tarkasti mitata, emme tekisi oikeita asioita"

Sitran pääomista 100 miljoonaa yliopistoille – edellyttää yliopistoilta myös omaa rahankeruuta