Perjantain 3.12. lehden jakelussa on häiriöitä. Näköislehti ja verkkosisällöt ovat toistaiseksi vapaasti luettavissa.
Politiikka

Perussuomalaiset kansanedustajat: Hallitus ajaa maataloutta alas

Kansanedustajat huomauttavat, että hallituksen tuoreet energia- ja ilmastopolitiikan kiristykset osuvat kipeimmin maaseudulle, kun polttoainevero kiristyy ja kannattavuus heikkenee. Hallituksen ilmastotavoitteet ovat heistä ”päättömiä”.
Pekka Fali
"Maanviljelijä ei saanut mitään", perussuomalaiset soimaavat hallitusta.

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan perussuomalaiset syyttävät hallitusta suomalaisen ruoantuotannon alasajosta. Ritva Elomaa, Jenna Simula ja Mikko Lundén sanovat tiedotteessa, että hallituksen budjettiriihi ei helpota lainkaan maanviljelijöiden ja muiden ruoantuottajien tilannetta.

"Maanviljelijä ei saanut mitään. Vihervasemmistolainen politiikka laittoi lisää rahaa luonnonsuojeluun, joka on toki tärkeä kohde, mutta suomalaisen ruokatuotannon alasajo jatkuu, vaikka keskusta on hallituksessa jo toista kautta! Myös EU:n maataloustuet ovat laskemassa", kansanedustajat kirjoittavat.

Energia- ja ilmastopolitiikan kiristykset osuvat maaseudulle kipeimmin, perussuomalaiset toteavat. Etenkin polttoaineverojen korotukset tulevat näkymään tuntuvina lisäkustannuksina ruoantuottajille.

"Huolestuttava määrä suomalaisia ruoantuottajia harkitsee lopettamista eikä nuorempi sukupolvi ota enää raskasta hommaa hoidettavakseen, kun sen kannattavuuskin ajetaan alas. Tämä on myös merkittävä huoltovarmuuskysymys. Suomalainen ruoantuotanto on turvattava myös vaikeiden aikojen varalta."

Perussuomalaiset pitävät hallituksen ilmastotavoitteita ”päättöminä”. Loppulaskun maksaa heidän mukaansa kuluttaja ja yrittäjä, mutta ilmaston tila ei parane sen enempää.

Perussuomalaisten mukaan puheet hiilinielun pienenemisestä ovat sumutusta.

"Suomessa pidetään hyvää huolta metsästä ja metsävara jatkuvasti kasvaa jo tällä hakkuutahdilla", he sanovat.

Lue lisää:

Keskustalaiset ihmettelevät perussuomalaisten kannanottoa: "Maatalouden kannattavuutta ja maaseudun elinvoimaa edistetään budjetissa järkivihreiden ratkaisujen kautta"

MTK kiittelee hallituksen panostuksia väyliin, hiilinieluihin ja biokaasuun

Lue lisää

Maatalouden alasajo ei ilmastonmuutosta jarruta

Oppositio kurmootti hallitusta taksonomiasta eduskunnan täysistunnossa – "Te sekoilette!"

Perussuomalaiset tekee välikysymyksen maahanmuuttopolitiikasta ja taloudesta

Pääministeri Marinin mukaan on vaikea nähdä yhteistyötä perussuomalaisten kanssa