Politiikka

Katainen valittiin täpärästi Sitran yliasiamieheksi – äänestystulos 5–4

Tehtävä on määräaikainen ja kestää viisi vuotta, kuukausipalkka on 18 553 euroa.
LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Tehtävä on määräaikainen ja kestää viisi vuotta.

EU-komissaari Jyrki Katainen (kok.) on valittu Sitran yliasiamieheksi. Valinnan teki Sitran hallintoneuvosto. Valinta tehtiin äänestyspäätöksellä äänin 5–4. Paikasta yliasiamiehenä kilpaili loppuvaiheessa Kataisen kanssa Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuksen professori Markku Wilenius.

Kansanedustajista koostuva Sitran hallintoneuvosto haastatteli kärkiehdokkaat Kataisen ja Wileniuksen aiemmin tänään.

"Hallintoneuvosto käsitteli asiaa perusteellisesti ja äänestyksen tuloksena komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen valittiin tehtävään", Sitran hallintoneuvoston puheenjohtaja Antti Lindtman kertoo tiedotteessa.

Tehtävä on määräaikainen ja kestää viisi vuotta.

Hallintoneuvosto päätti kokouksessaan yksimielisesti yliasiamiehen kuukausipalkaksi 18 553 euroa ja sen, että yliasiamiehen tulospalkkiojärjestelmästä ja lisäeläkejärjestelystä luovutaan.

"Kiitän Sitran hallitusta ja hallintoneuvostoa luottamuksesta yliasiamiehen valinnassa. Suomen edelläkävijyyden mahdollistaminen yhteiskunnallisissa muutoksissa ja ratkaisujen löytäminen kestävään hyvinvointiin ovat lähellä sydäntäni. Olen hengeltäni sitralainen", Katainen sanoo tiedotteessa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sitra nostaisi ympäristöveroja ja laskisi tuloveroja – "maalla asuville voitaisiin maksaa palautusta, jos autoilu kallistuu"

Sitran hallitus: Yliasiamiehen palkaksi 19 000 euroa

EU:n kaavailemat kestävyyskriteerit rahoitukselle haastavat metsäalaa – "Väärin tehtynä voi olla kohtalokkaita seurauksia"