Politiikka

Riikka Slunga-Poutsalo: Hallitus pakottaa kunnat nostamaan veroja – nykyinen verokanta ei riitä ratahankkeisiin tai päivähoidon ja peruskoulun pidennyksiin

"En voi ymmärtää, miten keskustapuolue voi olla tässä mukana", perussuomalaisten kansanedustaja ihmettelee.
Petteri Kivimäki
Mistä rahat koulutuksen pidentämiseen?

"Kuntatalous on kurjassa jamassa. Veroprosenttien nosto ja kulujen karsinta on ollut asialistalla monessa kunnassa jo ennen kuin verokorttiuudistus ja tulorekisteri sekoittivat tämän vuoden budjetit", Riikka Slunga-Poutsalo kirjoittaa maanantain MT:n vieraskolumnissaan.

"Nyt kun kunnat pistetään vielä rahoittamaan hallituksen päätösten mukaisesti muun muassa ratainvestointien hankeyhtiön kassaa ja toteuttamaan hallitusohjelmaan kirjatut päivähoidon ja peruskoulun pidennykset toimitiloineen ja työntekijöineen, voi olla varma, että nykyinen verokanta ei riitä."

Edessä on verojen nosto.

"Hallitus voi tästä pestä kätensä, kunnanvaltuustothan nämä asiat päättävät."

Asumisen, liikkumisen ja syömisen kustannukset nousevat, keskituloinen saa hävetä, jos tästä vinkuu ja lohdukkeeksi tarjotaan lisääntyviä maailmanparannusmenoja ja nousevaa kuntaveroa, Slunga-Poutsalo lataa.

"Ennen eduskuntavaaleja palkalla ei tullut toimeen, mutta eipä näy tulevan myöskään jatkossa. En voi ymmärtää, miten keskustapuolue voi olla tässä mukana."

Mitä muita kustannuksia hallituksen suunnitelmat Slunga-Poutsalon mukaan korottavat?

Lue koko kolumni: Kylmä syksy tulossa

Lue lisää