Mika Lintilä toiminut tiistaina tuhat päivää ministerinä - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Mika Lintilä toiminut tiistaina tuhat päivää ministerinä

Valtiovarainministeri on Rinteen hallituksen neljänneksi kokenein virkapäivissä.
Jaana Kankaanpää
Mika Lintilä on nykyhallituksen jäsenistä ministerinä neljänneksi pitkäikäisin.

Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) on ollut ministerinä tuhat päivää tiistaina. Hän nousee sillä jaetulle sijalle 231 suomalaisten ministerien virkapäivissä kautta aikain.

Hän aloitti ministeriuransa elinkeinoministerinä edeltävässä Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa 29. joulukuuta 2016. Nykyisen pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallituksessa hän on toiminut valtiovarainministerinä.

Nykyhallituksen kokenein ministeri on Pekka Haavisto (vihr.) 1 920 virkapäivällä. Anna-Maja Henriksson (r.) ja Krista Kiuru ovat kumpikin toimineet ministereinä 1 549 vuorokauden ajan.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepälle (kesk.) tullee seuraavaksi täyteen tuhannen virkapäivän raja. Siihen on matkaa noin kolme kuukautta.

Kaikkien aikojen ennätys ministerinä on keskustan edesmenneellä valtioneuvos Johannes Virolaisella, 6 169 päivää, mikä tekee siis lähemmäs 17 vuotta. Nykypoliitikoista sen lähellä on ainoastaan Paavo Väyrynen 5 997:llä.

Pekka Haavisto on tämänhetkisellä kokemuksella sijalla 80 suomalaisten ministerien listalla, joka kattaa siis hallitukset vuodesta 1917.

Lue lisää

Lintilä: Energiayritysten rooli liian pieni ympäristökeskustelussa

Kotimaan matkailu avautumassa ja mökkipanna poistuu – hallitus päättää uusista ohjeista ehkä jo huomenna

STM ei suosittele kotimaan matkailua toistaiseksi, matkailu- ja ravintola-ala pitää matkailun käynnistymistä välttämättömänä: "Yritykset eivät kestä tappiollisen toiminnan jatkumista"

Lintilä kannustaa kotimaanmatkailuun – Valtioneuvoston virallinen ohje on välttää vapaa-ajan matkustamista.