Politiikka

Mika Lintilä toiminut tiistaina tuhat päivää ministerinä

Valtiovarainministeri on Rinteen hallituksen neljänneksi kokenein virkapäivissä.
Jaana Kankaanpää
Mika Lintilä on nykyhallituksen jäsenistä ministerinä neljänneksi pitkäikäisin.

Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) on ollut ministerinä tuhat päivää tiistaina. Hän nousee sillä jaetulle sijalle 231 suomalaisten ministerien virkapäivissä kautta aikain.

Hän aloitti ministeriuransa elinkeinoministerinä edeltävässä Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa 29. joulukuuta 2016. Nykyisen pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallituksessa hän on toiminut valtiovarainministerinä.

Nykyhallituksen kokenein ministeri on Pekka Haavisto (vihr.) 1 920 virkapäivällä. Anna-Maja Henriksson (r.) ja Krista Kiuru ovat kumpikin toimineet ministereinä 1 549 vuorokauden ajan.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepälle (kesk.) tullee seuraavaksi täyteen tuhannen virkapäivän raja. Siihen on matkaa noin kolme kuukautta.

Kaikkien aikojen ennätys ministerinä on keskustan edesmenneellä valtioneuvos Johannes Virolaisella, 6 169 päivää, mikä tekee siis lähemmäs 17 vuotta. Nykypoliitikoista sen lähellä on ainoastaan Paavo Väyrynen 5 997:llä.

Pekka Haavisto on tämänhetkisellä kokemuksella sijalla 80 suomalaisten ministerien listalla, joka kattaa siis hallitukset vuodesta 1917.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lintilä pääministerin turvelausunnosta: Turvetta ei korvata kivihiilellä, puun poltolla tai tuontihakkeella – "Rinne sanoi olevan kanssani samaa mieltä"

Talouden turbonappi

VM:n työryhmä esittää: Kotitalouksille luottoa tulojen mukaan, asuntolainan takaisinmaksuajaksi enintään 25 vuotta, rajoituksia taloyhtiölainoihin