Politiikka

Valtiontalouden tarkastusvirasto Sipilän hallituksesta: Maatalouden kannattavuus ja elintarvikkeiden kauppatase eivät parantuneet

Viraston mukaan hallitus saavutti biotalouden kärkihankkeen tavoitteistaan puolet ja puolet jäi saavuttamatta. Energia- ja ilmastotavoitteet etenivät, mutta työpaikkoja synty biotalous- ja cleantech-alalle ei.
Lehtikuva/Markku Ulander
Kansanedustaja, entinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 1. lokakuuta 2019.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus saavutti biotalouden kärkihankkeen tavoitteet vain osittain, kertoo Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV. Viraston mukaan tavoitteista saavutettiin noin puolet ja puolet jäi saavuttamatta.

"Norminpurkutavoite saavutettiin, ja energia- ja ilmastotavoitteet tullaan saavuttamaan. Työpaikkoja kuitenkin syntyi biotalous- ja cleantech-alalle vain vähän, ja elintarvikkeiden kauppatase ja maatalouden kannattavuus eivät parantuneet", kertoo VTV:n johtava tuloksellisuustarkastaja Auri Pakarinen.

Hallituskauden aikana tavoitteina oli purkaa alan säätelyä, lisätä uusiutuvan energian käyttöä, lisätä alan työpaikkoja ja parantaa elintarvikkeiden kauppatasetta ja maatalouden kannattavuutta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Useat ehdokkaat saivat eduskuntavaaleissa laitonta tukea

Maatalouden tulot ovat pudonneet yli 200 miljoonaa euroa vuodesta 2013 – taustalla etenkin kotieläintulojen roima lasku

S-ryhmä lupasi viljelijöiden tulevaisuusvalmennuksessa: Paikalliselle ruualle on tilaa ryhmän kaupoissa