Politiikka

Orpo: Hallitus syö Sipilän hallituksen vaivalla säästöön keräämät siemenperunat

Orpon mielestä keskusta on kääntänyt takkinsa tiukan taloudenpidon suhteen.
Carolina Husu
Kokoomus jätti viime viikolla välikysymyksen hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta. "Hallituksen talous- ja työllisyystoimet eivät vakuuta", toteaa Petteri Orpo.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kritisoi MT:n vieraskolumnissaan haliituksen työvoimapolitiikkaa.

"Minua huolettaa, mitä käy kaikille niille perheille, joissa vanhemmat ovat saaneet työtä myönteisen talouskehityksen avulla. Nyt ei olisi varaa jättää yhtään kiveä kääntämättä, että työllisyys jatkaisi kohenemistaan. Maailmalta tulee jatkuvasti huolestuttavia merkkejä siitä, että kansainvälinen taloussuhdanne on heikentymässä", Orpo muistuttaa.

"Mitä useampi suomalainen on töissä, sitä parempi on Suomen kyky pitää huolta niistä, jotka huolenpitoa tarvitsevat", Orpo lisää.

Viime viikolla kokoomus jätti välikysymyksen hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta.

"Hallituksen talous- ja työllisyystoimet eivät vakuuta. En usko, että niiden avulla hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus turvataan tulevaisuudessa. Tämä hallitus lisää pysyviä menoja ja valtion velkaa ilman tietoa pysyvistä tuloista", Orpo kirjoittaa.

"Tässä suhteessa keskusta vaikuttaa kääntäneen takkinsa, sillä Sipilän hallituksessa keskusta piti kiinni tiukasta taloudenpidosta. Kuten tilalla, jossa varaudutaan talveen ja niukkojen aikojen varalle. Sen sijaan tämä hallitus syö Sipilän hallituksen vaivalla säästöön keräämät siemenperunat."

Lue kolumni kokonaan: Lisää työpaikkoja Suomeen

Lue lisää