Keskustan Honkonen vaatii työllisyyskokeilua koko maahan, ei vain suurkaupungeille - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Keskustan Honkonen vaatii työllisyyskokeilua koko maahan, ei vain suurkaupungeille

Honkonen kannustaa erikokoisia kuntia hakeutumaan kokeiluun.
Lari Lievonen
Hallitus käynnistää keväällä 2020 työllisyyden kuntakokeilut.

Hallitus käynnistää keväällä 2020 työllisyyden kuntakokeilut, joissa jatketaan ja laajennetaan vuoden 2018 lopussa päättyneiden alueellisten työllisyyskokeilujen toimintamallia. Kokeiluja varten säädetään erillinen kokeilulaki.

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen kannustaa erikokoisia kuntia laajasti hakeutumaan hallituksen työllisyyskokeiluun.

Hänen mukaansa kokeilu on tervetullut ja hyvä päätös, koska hallitus tarvitsee kaikki aktiiviset toimet parempaan työllisyyteen.

Honkonen haluaa, että kokeiluun voivat osallistua laajasti kaikenkokoiset kunnat ja alueet.

"Julkisuudessa on puhuttu yksipuolisesti suurten kaupunkien kokeilusta, joka olisi vain keskittyneen Suomen kokeilu. Tarvitsemme paremman työllisyyden tekemiseen koko Suomea", hän vaatii.

Lue lisää

Keski-Suomen maakunta havittelee hallituksen työllisyyskokeilua

Vihreiden piirijohtajat tyytyväisiä yhteistyöhön keskustan kanssa: "Suomeen ei saada sellaista hallitusta, jossa ei olisi kipeitä kysymyksiä"

Hiihtoniilon perusmuotti on liian ahdas Martin Norrgårdille – Suomen hiihtomaajoukkueen uusi huoltopäällikkö: yhteinen EU-armeija on populistinen heitto Macronilta

MT pyysi uskovaista ja ateistia keskustelemaan kirkon roolista kouluissa – "kevätkirkkoa ei tarvitsisi järjestää koronakriisin jälkeenkään"